A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

У Турківській ДПІ платники отримують роз’яснення щодо сплати податків в умовах воєнного стану

Дата: 30.06.2022 10:00
Кількість переглядів: 109

    Фото без описуДнями начальниця Турківської ДПІ Марія Павлович провела зустріч з представниками бізнесу з питань сплати податків в умовах воєнного стану.

Насамперед податківець провела роз’яснювальну роботу серед присутніх щодо погашення податкового боргу по податку на землю та податку на нерухоме майно.

Марія Павлович звернула увагу, що одним із важливих напрямків роботи органів податкової служби є детінізація доходів населення, підвищення рівня заробітної плати та в результаті цього збільшення надходжень податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску. Так, як через тіньовий ринок зайнятості бюджети недоотримують надходження, а громадяни позбуваються соціального захисту.

Крім цього, посадовиця звернула увагу на ще одному джерелі наповнення місцевих бюджетів – на залученні до декларування громадян, які в 2021 році отримували неоподатковувані доходи. Посадовиця зазначила, що такі громадяни повинні подати до податкової інспекції декларацію про майновий стан і доходи та сплатити податок на доходи фізичних осіб та військовий збір. При цьому зазначила, що термін подання декларації продовжено на шість місяців після  завершення або скасування воєнного стану.

Крім цього посадовиця нагадала, що до 1 вересня 2022 року в Україні триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, під час якої громадяни можуть сплатити податок з неоподатковуваних доходів за нижчими ставками.

Під час діалогу також обговорили основні зміни у податковому законодавстві, зокрема Закон України №2142-IX, Закон №1914-IX, Закон №1946-IX, Закон №2260 тощо. Йшлося про застосування РРО/ПРРО та проаналізовано проблемні питання, які виникають під час робочого процесу та шляхи їх вирішення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень