A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Про застосування РРО/ПРРО та спрощеної системи оподаткування за ставкою 2 % в умовах воєнного стану під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»

Дата: 08.09.2022 09:55
Кількість переглядів: 80

Фото без описуНещодавно у Турківській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Застосування РРО/ПРРО та спрощеної системи оподаткування за ставкою 2 % в умовах воєнного стану».

На запитання платників податків відповідала начальник Турківської  ДПІ Павлович Марія,

Надаємо відповіді на запитання, з якими зверталися платники податків.

Питання: Які підстави проведення фактичних перевірок у період воєнного стану?

Відповідь: Підставою для проведення фактичної перевірки може стати наявність у податківців інформації від отримання інформації від державних органів або органів місцевого самоврядування, яка свідчить про можливі порушення платником податків законодавства. Це порушення, пов'язані з розрахунками за товари (послуги) через РРО/ПРРО, із веденням касових операцій, наявністю патентів, ліцензій, із виробництвом та обігом підакцизних товарів, необґрунтованим завищенням цін на товари першої необхідності.

Крім того, перевірку може ініціювати покупець чи споживач, який вирішив поскаржитися на платника податків.

Питання: Як платник ПДВ може дізнатися чи обрав його постачальник або покупець єдиний податок за ставкою 2 %?

Відповідь: Реєстрація суб’єкта господарювання платником єдиного податку за ставкою 2 % доходу здійснюється шляхом внесення до Реєстру платників єдиного податку. На вебпорталі ДПС за посиланням http://cabinet.tax.gov.ua реалізована можливість щодо перевірки належності суб’єкта господарювання до платників єдиного податку за ставкою 2 % доходу.

Питання: Як торгувати тютюном або алкоголем у безготівковій формі?

Відповідь: Суб’єкт господарювання, який має ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями (тютюновими виробами), може здійснювати продаж таких товарів у безготівковій формі (у тому числі шляхом переказу коштів із розрахункового рахунку на розрахунковий рахунок через установи банку). Але таку торгівлю можна проводити тільки за умови застосування РРО та/або ПРРО відповідно до вимог Закону України від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», під час видачі споживачу алкогольної продукції та обов’язкової видачі у паперовій та/або електронній формі фіскального касового чека, в якому зазначає форму оплати – безготівкова. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень