Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Податківці Турківщини проінформували про актуальні зміни в податковому законодавстві

Дата: 26.09.2022 12:15
Кількість переглядів: 195

Фото без опису    Днями, начальник Турківської ДПІ Марія Павлович провела зустріч з платниками податків, під час якої обговорили питання сплати податків в умовах воєнного стану, актуальні зміни в податковому законодавстві,.

Посадовець акцентувалала увагу, що відповідно до п.п. 266.10.1. п. 266.10 ст. 266 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI податкове зобов’язання за звітний рік з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується: фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;  юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Також, начальник ДПІ відповіла на питання щодо умов перебування на спрощеній системі оподаткування, реєстрації та використання РРО/ПРРО, погашення податкового боргу.  Також повідомила присутнім про електронний сервіс – Електронний кабінет, за допомогою якого здійснюється взаємодія органів ДПС і платників у режимі реального часу, та який наразі забезпечує повний спектр послуг для платників податків як юридичних, так і фізичних осіб – підприємців та громадян.

Крім того, поінформувала, що й надалі триває кампанія податкової амністії, оскільки терміни поданні продовжили до 1 березня 2023 року. Тож, громадяни можуть подати до органів ДПС декларацію та сплатити одноразовий збір. Та зазначила, які види активів підлягають декларуванню, зокрема: грошові кошти, рухоме та нерухоме майно, предмети мистецтва та антикваріату, ювелірні вироби, цінні папери та інші активи, які знаходяться як на території України, так і за її межами.

Податківець закликала представників бізнесу в повній мірі забезпечити оформлення трудових відносин з найманими працівниками; виплачувати заробітну плату в розмірі не менше мінімального.

Крім того,  звернула увагу, що наказом Міністерства фінансів України від 29.07.2022 № 225 затверджено Порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов'язків, визначених у пп. 69.1 п. 69 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України, який зареєстрований у Міністерстві юстиції України 25 серпня 2022 року за № 967/38303.  

На завершення зустрічі Марія Павлович нагадала про можливість платників звернутись на електронну скриньку комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Львівській області за адресою  lv.ikc@tax.gov.ua. Ця платформа створена задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень