Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Важливі питання оподаткування роз`яснили у Турківській ДПІ

Дата: 26.09.2022 12:16
Кількість переглядів: 87

Фото без опису    Днями, начальник Турківської ДПІ Марія Павлович провела зустріч з платниками податків щодо актуальних питань податкового законодавства.

У ході заходу очільниця ДПІ повідомила про продовження строків податкової амністії до 1 березня 2023 року. Також, розповіла про об’єкти декларування, ставки одноразового збору і терміни його сплати та наголосила на тому, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. Декларація подається до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через "Електронний кабінет платника".

Марія Павлович нагадала присутнім про щорічну кампанію декларування доходів громадян, зокрема про види доходів, які підлягають декларуванню та право громадян на податкову знижку у разі здійснення витрат на навчання, придбання житла в іпотеку, оплати за оренду житла (для внутрішньопереміщених осіб) або інших витрат, передбачених Податковим кодексом.

Крім того, ознайомила присутніх із нововведеннями в спрощеній системі оподаткування та нагадала, що при проведенні готівкових розрахунків за товари чи послуги підприємці-спрощенці 2,3,4 груп зобов’язані застосовувати РРО чи ПРРО. Водночас, у селах та селищах розрахункові операції, у випадках передбачених законодавством, підприємці можуть проводити із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок, а також повідомила про облік товарних запасів, погашення податкового боргу, про основні зміни у податковому законодавстві, внесені Законами №2120-ІХ, №2142-IX, №1914-IX.

Насамкінець звернула увагу, що сьогодні сумлінна сплата підприємцями податків є надійним фінансовим тилом для економіки нашої країни, для підтримки ЗСУ, а відтак і наближення перемоги.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень