Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Деякі питання реалізації актів законодавства, у сфері міграції в умовах воєнного стану

Дата: 03.11.2022 14:45
Кількість переглядів: 138

Фото без описуПовідомляємо Вас. що 21 жовтня 2022 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову №1202 «Деякі питання реалізації актів законодавства, у сфері міграції в умовах воєнного стану» (набрала чинності 26.10.2022 ). якою встановлено на період дії воєнного стану:

 посвідки на тимчасове чи постійне проживання, крім тих. які оформлені громадянам російської федерації, строї дії яких закінчився або які підлягають обміну відповідно до законодавства після 24 лютого 2022 року підтверджують законні підстави тимчасового чи постійного проживання в Україні та право на в'їзд в Україну на період військового стану та протягом 30 календарних днів з дня його припинення чи скасування;

іноземці або особи без громадянства, крім громадян російської федерації, зобов'язані в установленому законодавством порядку подати для обміну таких посвідок на тимчасове чи постійне проживання протягом 30 календарних днів з дня припинення або скасування воєнного стану;

паспорти громадян України у формі картки, термін дії яких закінчилися за 30 днів до 24 лютого 2022 року та під час дії воєнного стану, та паспорти громадян України зразка 1994 року, до яких не вклеєно фотокартки при досягненні 25- чи 45-річного віку (якщо строк вклеювання фотокартки настав за 30 днів до 24 лютого 2022 року та у період воєнного стану), є документами, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України.

Зазначена норма діятиме під час воєнного стану та протягом 30 днів після його припинення або скасування.

Тобто, вищезазначені документи підлягатимуть обов'язковому обміну протягом 30 днів з моменту припинення або скасування в Україні воєнного стану.

Таким чином у разі звернення громадян України, іноземцями або особами без громадянства для отримання адміністративних послуг, здійснювати прийом за такими документами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень