Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

У Турківській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія»

Дата: 20.09.2023 09:49
Кількість переглядів: 45

Фото без опису

На актуальні запитання громадян щодо дотримання податкового законодавства під час «гарячої лінії» відповідала  начальниця Турківської ДПІ Марія Павлович.

Здебільшого запитання додзвонювачів стосувалися положень Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, Закону України від 30.06.2023 року №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», зокрема щодо застосування РРО та/або ПРРО.

Під час телефонної розмови Марія Павлович розповіла, що прийнятий Закон України від 30.06.2023 року №3219-IX вносить зміни до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», а саме: звільняє від відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону №265, які вчинені ними у період з 01 січня 2022 року до 01 жовтня 2023 року, крім відповідальності за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів, здійснення діяльності з купівлі/продажу іноземної валюти, діяльність у сфері організації та проведення азартних ігор, тобто з 1 жовтня 2023 року відновлена фінансова відповідальність за порушення використання РРО/ПРРО.

Були й запитання щодо використання електронних сервісів ДПС України, порядку нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, легалізації найманої праці та заробітної плати.

Чимало запитань стосувалося нарахування земельного податку та податку на нерухоме майно, в тому числі надання пільг окремим категоріям громадян.

Цікавилися громадяни й особливостями отримання податкової знижки, які терміни подання декларації для отримання податкової знижки, які категорії громадян можуть на неї претендувати та які документи потрібні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень