Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

В Турківській ДПІ платників інформували про особливості проведення розрахункових операцій під час торгівлі підакцизними товарами

Дата: 20.09.2023 09:51
Кількість переглядів: 35

Фото без описуНачальниця Турківської ДПІ Марія Павлович продовжує інформаційно-роз’яснювальну роботу з платниками податків щодо новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ. Цього разу платників консультували про особливості проведення розрахункових операцій під час торгівлі підакцизними товарами (алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним).   

Окрім того, відвідувачам інспекції нагадали про важливість та необхідність відображення суб’єктами господарювання в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів, особливо в частині використання режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, найменування товарів, цін товарів та обліку їхньої кількості, а також зазначення цифрового значення тощо. 

Податківці наголошують на перевагах використання офіційно оформленої найманої праці; зазначають про обов’язок погашення податкового боргу; про належне відображення даних по сплаті податків, заповнення «Призначення платежу» в умовах дії міжнародного стандарту ІSО 20022; про переваги використання електронних сервісів ДПС України, про терміни сплати бюджетних платежів, про можливість отримання податкової знижки, про порядок нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання та ін.

Податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп’ютер, ноутбук або гаджет. Оновлена версія програмного забезпечення безоплатного ПРРО від ДПС для операційних систем Android та iOS доступна https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/». Звірити стан розрахунків з бюджетом, звірити реквізити рахунків, на які необхідно сплатити податкові зобов'язання та здійснити оплату, погасити податковий борг та ін. за допомогою сервісу Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua)».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень