A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Привітання з Днем Захисника України

Дата: 13.10.2017 17:04
Кількість переглядів: 525

ДОРОГА ТУРКІВСЬКА ГРОМАДО!

14 жовтня величне храмове свято Покрови Пресвятої Богородиці, 75-річчя від заснування Української Повстанської Армії та День Українського козацтва наша держава відзначає державне свято – День захисника України!

Невипадково в цей день свято набуло особливо важливого змісту, адже упродовж багатьох століть волелюбні козаки та відважні вояки Української Повстанської Армії боролися за волю і свободу та зі зброєю в руках боронили рідну землю і віру, вважаючи Божу Матір своєю Небесною Покровителькою та Заступницею. Героїчна боротьба УПА є величним прикладом жертовного служіння українському народу. Цвіт української нації, її вірні сини і доньки у найдраматичніший момент нашої історії постали на смертельний поєдинок з лютим і нещадним ворогом. Незламних лицарів України не зламали ні довгі роки героїчної боротьби, ні сталінські концтабори, ні потоки комуністичної брехні і замовчувань їхнього великого Подвигу в ім’я України. З гаслом «Здобудеш Українську Державу, або згинеш у боротьбі за неї» вони впевнено йшли у бій, віддавали своє життя в ім’я Батьківщини.

Це свято є нагодою ще раз зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які славетними звершеннями здобували й відстоювали українську свободу і незалежність. На їхніх подвигах ми, українці, відроджуємо власну гідність і національну свідомість на справжніх патріотичних цінностях, які є основою нашої перемоги над будь-якими ворогами. І в сьогоднішній нелегкий для нашої держави час, сповідуючи жертовну відданість ідеям відновлення державності, національної гідності та свободи, як вояки ОУН-УПА, Герої Крут, Січові Стрільці, повстанці УНР і ЗУНР, Герої Небесної Сотні, сьогодні демонструють сучасні воїни АТО, виборюючи нашу свободу і незалежність на Східних рубежах України.

День захисника України – це свято нескорених, бо незважаючи на всі випробування дух українського народу не вдається зламати жодному з ворогів. Захисники України – це ті, для кого поняття – честь, гідність, сила, витримка і відповідальність – не просто слова. Це ті, хто готовий не на словах, а на ділі повсякчас захищати свою родину, свій народ, свою країну.

Віддаємо данину шани і поваги тим, хто інтереси України, її державності поклали вище за власне життя, добробут і благополуччя своїх рідних і близьких. Схиляємо голови перед тими, хто довів високе звання Захисника власною кров’ю і доземно вклоняємось тим, хто заплатив за це своїм життям. Вшановуємо міцність духу наших славних предків та пишаємось хоробрістю сучасних героїв – захисників української землі!

Нехай овіяне славою свято додасть нам наснаги та оптимізму. Підносимо щиру молитву нашій Небесній Заступниці – Пресвятій Богородиці, щоб покрила своїм Святим Омофором Український народ та наше військо, повсякчас підтримувала нас, оберігала мужніх українських воїнів й їхні життя і щоб у нашій Україні запанував довгоочікуваний мир!

 

СЛАВА УКРАЇНІ!  ГЕРОЯМ СЛАВА!

 

З повагою, Геннадій Когут

Турківський міський голова

 

Олександр Гвоздінський

Секретар Турківської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень