A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Представники Комунального закладу "Центр культури та дозвілля" Турківської міської ради взяли участь у фестивалі українського зимового фольклору «Нова радість стала»

Дата: 08.01.2024 08:57
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

7 січня на площі біля пам'ятника Т. Шевченка у Львові панувала особлива атмосфера, адже тут відбувся обласний фестиваль українського зимового фольклору «Нова радість стала». Його проводять вже другий рік поспіль.

Приблизно 25-ть мистецьких та аматорських хорових колективів області взяли участь у фестивалі. В даному заході взяли активну участь представники Комунального закладу "Центр культури та дозвілля" Турківської міської ради (директор закладу - Іван Ференц). Учасники колядували, віншували, водили вертепи, Маланку, Козу та прославляли новонародженого Ісуса.

Також, під час концерту відбулась виставка різдвяних звізд та творів майстрів народного мистецтва.

Організаторами фестивалю є департамент з питань культури, національностей та релігій. Також  співорганізатор – Навчально-методичний центр культури і мистецтв Львівщини.

Довідково:

Фестиваль українського зимового фольклору «Нова радість стала» приурочений до Розколяди – завершального етапу різдвяних свят. Після свят Водохреща та Івана Хрестителя закінчуються коляда, щедрівки, вертепи. На Розколяду збираються колядники, вертепи, хори та просто жителі з різних куточків громади і всі разом, масово колядують, щедрують, віншують, «водять Козу», «маланкують». І все це відбувається гучно, весело, багато.

Фестиваль – це місце зустрічі жителів та гостей області, які великою родиною святкують Різдво Христове! Це українські традиції, колядки, вертепи просто неба, різноманітні народні забави: «Маланка», «Водіння Кози…», святкова тепла атмосфера, а також панорама найкращих різдвяних виробів народних майстрів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень