Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

З грудня 2021 року зростає мінімальна заробітна плата. Скільки доведеться сплатити ЄСВ з 1 грудня

Турківська ДПІ звертає увагу платників податків, що згідно з Законом України «Про державний бюджет України на 2021 рік» з 1 грудня підвищується розмір мінімальної заробітної плати до 6500 гривень, а отже змінюється й ставка єдиного соціального внеску. Зокрема, мінімальний розмір ЄСВ з 1 грудня становите 1430 грн (6500 х 22%).

08:50:04 18.11.2021

Порядок сплати ЄСВ

Турківська ДПІ нагадує, що платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) є, зокрема, підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування (єдиний податок). Базою нарахування ЄСВ для підприємців – платників єдиного податку є суми, що визначаються такими платниками самостійно для себе, але не більше максимальної величини бази нарахування ЄСВ. При цьому сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

08:49:48 18.11.2021

Чи є базою для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування доходи ФО отримані від здійснення підприємницької діяльності, без державної реєстрації її як ФОП та відповідно без сплати податків, зборів (обов’язкових платежі

Турківська ДПІ повідомляє, що не є базою для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування активи, одержані (набуті) за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні, з яких не було сплачено або сплачено не в повному обсязі податки і збори в періоди до 01 січня 2021 року щодо яких розпочато досудове розслідування або судове провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 212, 212 прим. 1, а так само ст. 366 (щодо документів податкової та/або фінансової звітності, митних декларацій, податкових накладних, первинних документів, іншої звітності з податків, зборів (обов’язкових платежів), ст. 367 (якщо кримінальне правопорушення пов’язане з порушенням вимог податкового, митного, валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи) Кримінального кодексу України (далі – ККУ). Водночас, якщо фізична особа має активи одержані (набуті) за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні, з яких не було сплачено або сплачено не в повному обсязі податки і збори в періоди до 01 січня 2021 року, та щодо таких активів не розпочато досудове розслідування або судове провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 212, 212 прим. 1, а так само ст. 366 (щодо документів податкової та/або фінансової звітності, митних декларацій, податкових накладних, первинних документів, іншої звітності з податків, зборів (обов’язкових платежів), ст. 367 (якщо кримінальне правопорушення пов’язане з порушенням вимог податкового, митного, валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи) ККУ, то така особа може самостійно прийняти рішення щодо подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. Детальніше, на Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі ДПС України, категорія питання 134.02.

08:49:44 18.11.2021

З 22 листопада в області невакциновані особи не зможуть користуватись автомобільним та залізничним транспортом

За рішенням обласної комісії ТЕБ і НС, з 22 листопада на території Львівської області заборонять здійснювати перевезення пасажирів (окрім осіб, які не досягли 18 років) автомобільним (приміським та міжміським) та залізничним транспортом у внутрішньообласному сполученні, якщо у них немає при собі таких документів:

13:13:35 15.11.2021

Строки сплати збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування

Турківська ДПІ інформує, що сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. У разі вибору декларантом у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом: першого платежу - протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації; другого платежу - до 1 листопада 2023 року; третього платежу - до 1 листопада 2024 року.

10:43:55 15.11.2021

Скасування реєстрації програмного РРО

Самбірська ДПІ інформує, що скасування реєстрації ПРРО проводиться автоматично на підставі заяви з позначкою «Скасування реєстрації» шляхом виключення з реєстру ПРРО. Скасування реєстрації ПРРО проводиться автоматично у разі:

10:42:37 15.11.2021

Чи підлягають одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванню об’єкти, які придбані за кошти, що були попередньо оподатковані?

Турківська ДПІ інформує, що добровільне декларування - це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою, визначених ПКУ, належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021 року (п. 1 підрозд. 94 розд. ХХ ПКУ). Отже, якщо фізична особа має у власності нерухоме майно, яке було придбано за рахунок коштів з яких були сплачені усі податки та збори, передбачені нормами чинного законодавства, то обов’язку щодо подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації у такої фізичної особи не виникає.

10:39:24 15.11.2021

Чи має право платник податку, який навчається на військовій кафедрі навчального закладу, на податкову знижку ?

Самбірська ДПІ інформує, що право платника податку на податкову знижку, підстави для її нарахування, перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, обмеження права на її нарахування визначені ст. 166 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ). Законом України від 03 липня 2018 року № 2477-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України» внесені зміни, зокрема, до п.п. 166.3.3 п. 166.3 ст. 166 ПКУ, згідно з якими платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 ПКУ, фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення. До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання) (п.п. 166.2.1 п. 166.2 ст. 166 ПКУ).

10:38:30 15.11.2021

Одноразова (спеціальна) добровільна декларація на «гарячій лінії» в Турківській ДПІ

Нещодавно в Турківській ДПІ відбувся сеанс телефонної «гарячої лінії» за участі начальниці ДПІ Марії Павлович на тему : «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація». Так, Марія Павлович повідомила, що нормами п.п. 6.1п. 6підрозділу 9 прим. 4 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі-ПКУ) встановлено, що для цілей цього підрозділу одноразова (спеціальна) добровільна декларація (далі-Декларація) - це декларація, в якій відображається така інформація (дані):

10:37:20 15.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень