Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Чи має право на податкову знижку ФО, яка скористалася умовами молодіжного житлового кредиту?

У Турківській ДПІ інформують, що згідно з п.п. 166.3.1 п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 ПКУ, такі фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати, зокрема, як частина суми процентів, сплачених цим платником за користування іпотечним житловим кредитом, що визначається відповідно до ст. 175 ПКУ. Так, платник податку – резидент має право включити до податкової знижки частину суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом, наданим позичальнику в національній або іноземній валютах, фактично сплачених протягом звітного податкового року. Тобто, повернення податку на доходи фізичних осіб може здійснюватися лише в межах сум, які фактично надійшли до бюджету від конкретного платника податку у звітному році.

14:08:13 22.10.2021

Декларант повинен розмістити готівкові кошти на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України до подання Декларації

Турківська ДПІ нагадує,  що з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року триває  одноразове  (спеціальне) добровільне декларування, яке  передбачає сплату збору з одноразового  (спеціального) добровільного декларування. Підпунктом «г» п. 5 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України передбачено, що об’єктами декларування не можуть бути, зокрема, кошти в національній та іноземній валютах, які на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі - Декларація) перебувають у готівковій формі.

14:07:16 22.10.2021

Гаряча лінія на тему: «Актуальні питання платників щодо спеціального добровільного декларування»

У Турківській ДПІ відбувся сеанс телефонного  зв’язку «гаряча лінія» на тему: ««Актуальні питання платників щодо спеціального добровільного декларування» Начальник Турківської державної податкової інспекції Павлович Марія надала роз’яснення щодо одноразового спеціального декларування активів громадян.

14:04:31 22.10.2021

Щодо недопущення пошкодження та знищення природних комплексів

Інформуємо, що відповідно до ст.7 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» на землях природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного або історико-культурного призначення забороняється будь- яка діяльність, яка негативно впливає або може негативно впливати на стан природних та історико-культурних комплексів та об’єктів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням. Наголошуємо, що категорично забороняється проведення перегонів, трофі-рейдів, мотокросу, поїздок поза дорогами загального використання тощо на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду Львівської області.

16:35:56 21.10.2021

Право громадян на своєчасність призначення та виплату державних соціальних допомог в умовах реформи системи соціального захисту населення

Право громадян на своєчасність призначення та виплату державних соціальних допомог в умовах реформи системи соціального захисту населення

16:35:30 21.10.2021

Чи є об’єктом одноразового (спеціального) добровільного декларування житловий будинок, який перебуває у спільній сумісній або спільній частковій власності кількох осіб?

Турківська ДПІ нагадує, що у період з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року триває одноразове (спеціальне) добровільне декларування, яке передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування. Одноразове (спеціальне) добровільне декларування - це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою, визначеною п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року.

09:26:16 21.10.2021

Відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія з питань застосування «РРО і ПРРО»

У Турківській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія з питань застосування «РРО і ПРРО». На запитання відповідав старший державний інспектор Турківської ДПІ Іван Рибчи. 

09:24:29 21.10.2021

Е-лікарняні по вагітності та пологах можна оплачувати без зміни статусу на "готовий до сплати"

Дійсні електронні лікарняні по вагітності та пологах почали створювати з 01 жовтня, коли завершився перехідний період. Деякі роботодавці вже призначили за такими лікарняними допомогу від Фонду соціального страхування України, однак в окремих випадках у страхувальників виникли складнощі при нарахуванні декретних виплат. Розповідаємо, які особливості призначення допомоги від ФССУ за е-лікарняними по вагітності та пологах.

15:33:05 20.10.2021

Податківці провели тренінг для платників податків щодо подання звітності за допомогою «Електронного кабінету платника»

У Турківській ДПІ особливу увагу приділяють поліпшенню якості сервісу обслуговування платників, адже це має значний вплив на сумлінну сплату податків і зборів до бюджету. Саме з цією метою у Центрі обслуговування платників започаткували проведення тренінгів з питань отримання практичних навичок користування Електронним кабінетом платника, правильності заповнення звітності та подання її в електронному вигляді. Фахівці ЦОП доступно роз’яснюють платникам податків про безліч можливостей, які надає зазначений сервіс.

11:55:29 19.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень