A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Податкова амністія: доходи з ознаками кримінальних правопорушень не декларуються

    Турківська ДПІ звертає увагу, що не є базою для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування активи, одержані (набуті) за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні, з яких не було сплачено або сплачено не в повному обсязі податки і збори в періоди до 01 січня 2021 року, щодо яких розпочато досудове розслідування або судове провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 212, 212 прим. 1, а так само ст. 366 (щодо документів податкової та/або фінансової звітності, митних декларацій, податкових накладних, первинних документів, іншої звітності з податків, зборів (обов’язкових платежів), ст. 367 (якщо кримінальне правопорушення пов’язане з порушенням вимог податкового, митного, валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи) Кримінального кодексу України (далі – ККУ). Якщо ж фізична особа має активи одержані (набуті) за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні, з яких не було сплачено або сплачено не в повному обсязі податки і збори в періоди до 01 січня 2021 року, та щодо таких активів не розпочато досудове розслідування або судове провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 212, 212 прим. 1, а так само ст. 366 (щодо документів податкової та/або фінансової звітності, митних декларацій, податкових накладних, первинних документів, іншої звітності з податків, зборів (обов’язкових платежів), ст. 367 (якщо кримінальне правопорушення пов’язане з порушенням вимог податкового, митного, валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи) ККУ, то така особа може самостійно прийняти рішення щодо подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

10:18:56 12.12.2022

Спливає строк подання декларації на отримання податкової знижки за 2021 рік

    Турківська ДПІ нагадує, що відповідно до норм ст.166 Податкового кодексу платники податку на доходи фізичних осіб мають право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання, - це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку - резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом.

10:17:34 12.12.2022

В Турківській ДПІ відбулося засідання «круглого столу» з платниками податків

    В Турківській ДПІ відбулося засідання «круглого столу» начальниці Турківської ДПІ Марії Павлович з суб’єктами господарювання щодо новацій податкового законодавства. В ході спілкування присутніх проінформували про переваги задекларованої праці, про порядок застосування РРО/ПРРО, про право громадян на податкову знижку та продовження терміну кампанії одноразового(спеціального) добровільного декларування.

10:15:07 12.12.2022

В Турківській ДПІ податківці проводять активну роз’яснювальну роботу щодо дотримання вимог податкового законодавства

    Працівники Турківської ДПІ надали консультації з питань застосування РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій, ведення обліку товарних запасів СГ, забезпечення використання електронних платіжних засобів. Платникам податків роз’яснено які мають бути дії суб’єкта господарювання при відключенні світла в господарській одиниці, коли неможлива робота на комп’ютері з ПРРО.

10:12:03 12.12.2022

Сплата єдиного внеску за себе ФОПами – платниками ЄП у період воєнного стану в Україні

    Турківська ДПІ повідомляє, що платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), зокрема, є  фізичні особи – підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування. Тимчасово, з 01 березня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану в Україні та протягом дванадцяти місяців після припинення або скасування воєнного стану, фізичні особи – підприємці, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та члени фермерського господарства, мають право не нараховувати, не обчислювати та не сплачувати єдиний внесок за себе.

10:09:09 12.12.2022

Особливості електронного документообігу між платником податків та контролюючим органом

    Турківська ДПІ нагадує, що електронний документообіг між платником податків та контролюючим органом здійснюється відповідно до Податкового кодексу України (далі – Кодекс), законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги» без укладення відповідного договору. Платник податків стає суб'єктом електронного документообігу після надсилання до контролюючого органу першого будь-якого електронного документа у встановленому форматі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

10:08:51 12.12.2022

Про особливості застосування РРО/ПРРО під час «гарячої лінії» у Турківській ДПІ

    У Турківській ДПІ  відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо застосування РРО/ПРРО. Начальниця Турківської ДПІ Марія Павлович роз’яснила які мають бути дії суб’єкта господарювання при відключенні світла в господарській одиниці, коли неможлива робота на комп’ютері з ПРРО.

10:06:26 12.12.2022

Повноваження сільських, селищних, міських рад щодо податків та зборів, визначені Законом України № 1914

    Турківська ДПІ повідомляє, що Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» визначено повноваження сільських, селищних, міських рад щодо податків та зборів. Зокрема, підпунктом 12.4.5. пункту 12.4 статті 12 ПКУ передбачено надання інформації контролюючим органам за місцезнаходженням земельних ділянок щодо виділених земельних ділянок у натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) на підставі рішень органу місцевого самоврядування з наданням копій таких документів:

10:04:28 12.12.2022

З початку року роботою забезпечено майже 700 осіб з інвалідністю

У січні-листопаді цього року роботу за сприяння фахівців Львівської обласної служби зайнятості знайшли 695 краян з інвалідністю. Серед них 41,4% складають мешканці сільської місцевості, 42,7% – жінки, 14,4% – молодь віком до 35 років, 5,0% – переселенці, що прибули з районів ведення активних бойових дій або тимчасово окупованої території.

14:22:43 06.12.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень