A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Ринок вакансій: кого шукають працедавці?

Станом на 11.11.2022 року за даними «Єдиного порталу вакансій» (https://jobportal.dcz.gov.ua/), де налічувалося 123,9 тис. пропозицій роботи від провідних українських сайтів з працевлаштування (work.ua, robota.ua, novarobota.ua, PidBir, grc.ua, Jooble), Львівщина увійшла до топ-5 областей з найбільшою кількістю вакансій, поступившись місцем Київщині. Про це повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

09:35:01 15.11.2022

Про застосовування програмного касового апарату одночасно на різних пристроях

    Турківська ДПІ звертає увагу, що програмне забезпечення «Програмний реєстратор розрахункових операцій» може бути встановлено на будь-яку кількість пристроїв, але одночасно використовувати один програмний реєстратор розрахункових операцій можна тільки на одному пристрої і тільки одним касиром. Слід враховувати, що програмне забезпечення ПРРО може відмовляти у вході у випадку спроби касиром увійти на ПРРО при наявній відкритій робочій зміні на іншому ПРРО. Тоді касир отримує повідомлення про наявність відкритої робочої зміни на іншому ПРРО.

10:02:20 11.11.2022

В Турківській ДПІ новоствореним підприємцям розповідають про податкові тонкощі

    В Турківській ДПІ постійно триває діалог з платниками податків, систематично проводяться роз’яснювальні зустрічі з представниками бізнесу та громадськості регіону. Проведення навчань для платників податків, які тільки розпочинають власну діяльність, також стало доброю традицією податківців Турківщини.             Начальник Турківської ДПІ Марія Павлович, інші працівники Турківської ЦОП на таких навчаннях  першочергово розглядають питання  звітування в електронному вигляді; подання повідомлень про об’єкти оподаткування за формою 20-ОПП;  реєстрація РРО та ПРРО; можливості спрощеної системи оподаткування тощо.

10:01:36 11.11.2022

Декларування 2022: податкова знижка за договором довгострокового страхування життя

    Турківська ДПІ інформує, що відповідно до ст.166 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платник податку на доходи фізичних осіб має право на податкову знижку у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року. Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, визначено п. 166.3 ст. 166 ПКУ, п. п. 166.3.5 якого встановлено, що платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, нарахованого у вигляді заробітної плати, зменшеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 ПКУ, суму фактично здійснених ним протягом звітного податкового року витрат на сплату страхових платежів (страхових внесків, страхових премій) та пенсійних внесків, сплачених платником податку страховику-резиденту, недержавному пенсійному фонду, банківській установі за договорами довгострокового страхування життя, недержавного пенсійного забезпечення, за пенсійним контрактом з недержавним пенсійним фондом, а також внесків на банківський пенсійний депозитний рахунок, на пенсійні вклади та рахунки учасників фондів банківського управління як такого платника податку, так і членів його сім’ї першого ступеня споріднення, які не перевищують (у розрахунку за кожний з повних чи неповних місяців звітного податкового року, протягом яких діяв договір страхування):

09:58:04 11.11.2022

Які відомості відображаються в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації

    Турківська ДПІ повідомляє, що відповідно до п.п. 6.1 п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) для цілей підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ одноразова (спеціальна) добровільна декларація (далі – Декларація) – це декларація, в якій відображається така інформація (дані): відомості про декларанта, достатні для його ідентифікації (прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків або у визначених ПКУ випадках – серія (за наявності) та номер паспорта громадянина України);

09:53:01 11.11.2022

Чи нараховуються протягом воєнного часу штрафи з ЄСВ та пеня

    Турківська ДПІ звертає увагу, що тимчасово, на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану та протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану, штрафні санкції за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску, не застосовуються. Крім того, тимчасово, на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану та протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану, платникам єдиного внеску не нараховується пеня, а нарахована пеня за ці періоди підлягає списанню.

09:49:34 11.11.2022

Закон України № 1914: оподаткування ПДФО іноземних доходів

    Турківська ДПІ інформує, що Закон України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (далі – Закон № 1914) набрав чинності з 01.01.2022. Законом № 1914, зокрема п.п. 170.11.1 п. 170.11 ст. 170 Податкового кодексу України викладено в новій редакції, відповідно до якої у разі якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, сума такого доходу включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб – отримувача, який зобов’язаний подати річну податкову декларацію, та оподатковується за ставкою, визначеною п. 167.1 ст. 167 ПКУ, крім:

09:47:37 11.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень