A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Щодо проведення щорічної міжнародної екологічної акції «Всесвітній день чистоти!»

З метою поліпшення екологічної ситуації України розвитку Всеукраїнського волонтерського руху, спільного прагнення до кращого майбутнього в розбудові екологічного сектору, громадська організація «Let’s do it, Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It World» за підтримки Міністерств та відомств, соціально відповідального бізнесу, медіа та громадських організацій проводить щорічну міжнародну соціально-екологічну акцію з прибирання зелених зон та благоустрою територій – «Всесвітній день чистоти – World Cleanup Day», яка відбудеться 17 вересня 2022 року з 10:00 год. по всій території України. Цьогоріч акція пройде під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!». Основна мета - формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання серед громадян, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.

10:12:59 09.09.2022

Про підвищення стійкості працівників ОМС до шкідливих інформаційних впливів

Запрошуємо долучитися до програми «Посилення стійкості до шкідливих інформаційних впливів під час війни». Програма впроваджується Радою міжнародних досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств Великобританії та Сполучених Штатів Америки в Україні у межах проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність».

10:08:27 09.09.2022

Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»

    Днями в Турківській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Новації податкового законодавства в умовах воєнного стану».  На запитання платників податків відповідала начальницяТурківської ДПІ Марія Павлович.

10:11:40 08.09.2022

Чи є об’єктом одноразового (спеціального) добровільного декларування транспортний засіб, придбаний за кошти, з яких не сплачені податки і збори, який викрадено, але право власності залишилось за фізособою?

Турківська ДПІ доводить до відома, що відповідно до п. 1 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою, визначеною п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року. Підпунктом «в» п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ встановлено, що об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – об’єкти декларування) можуть бути визначені підпунктами 14.1.280 і 14.1.281 п. 14.1 ст. 14 ПКУ активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, зокрема, рухоме майно, у тому числі транспортні засоби та інші самохідні машини і механізми.

10:10:44 08.09.2022

Сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування

Турківська ДПІ нагадує, що після подання платником «Звітної»/«Звітної нової»/«Уточнюючої» одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Декларація) автоматично відкривається інтегрована картка платника за відповідною територією та в Електронному кабінеті (приватна частина) у розд. «Стан розрахунків з бюджетом» стає доступна інформація з відображенням реквізитів для сплати задекларованих сум збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – Збір) з можливим використанням однієї із наявних платіжних систем та/або згенерованого QR-коду за кодом платежу 11011100. При скануванні QR-коду на смартфоні користувача автоматично відкривається мобільний застосунок банку зі сформованими реквізитами рахунків для сплати Збору. У разі якщо платником була змінена адреса відповідно до «Звітної нової» або «Уточнюючої» Декларації платнику буде направлено повідомлення з оновленими реквізитами для сплати суми Збору.

10:08:11 08.09.2022

Увага! Продовжено термін одноразового (спеціального) добровільного декларування!

Турківська ДПІ інформує, що Законом України від 15 серпня 2022 року № 2516-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, виплаченої на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройній агресії та забезпеченні національної безпеки України» (далі – Закон № 2516) внесено зміни, зокрема, до підрозділу 9 прим.4 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

10:06:55 08.09.2022

Про щорічне та одноразове декларування інформують на Турківщині                            

Фахівці Турківської ДПІ  продовжують проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії для громадян. Окрім того під час зустрічей фізичним особам нагадують про особливості проведення компанії декларування в 2022 році, а також інформують про переваги подачі декларацій в електронному вигляді за допомогою електронного сервісу “Електронний кабінет платника” без необхідності відвідувати орган ДПС

10:04:35 08.09.2022

Який порядок розрахунку податкової знижки платника податку за витратами, понесеними на придбання акцій (інших корпоративних прав), емітентом яких є юридична особа, яка набула статус резидента Дія Сіті?

    Турківська ДПІ інформує, що право платника податку на податкову знижку за витратами, понесеними на придбання акцій (інших корпоративних прав), емітентом яких є юридична особа, яка набула статус резидента Дія Сіті згідно з частиною третьою статті 5 Закону No1667 виникає за результатами 2022 року за умови дотримання вимог встановлених підпунктом 166.3.10 пункту 166.3 статті 166 Кодексу. При цьому загальна сума податкової знижки, не може перевищувати сумі річного загального оподатковуваного доходу платника податку, отриманого у вигляді дивідендів, крім сум дивідендів, що не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу.

10:01:20 08.09.2022

Яким способом подавати податкову звітність – вибір за платником

Працівниками Турківської ДПІ постійно звертається увага відвідувачів Центру обслуговування платників на те, що сьогодні у платника податків є вибір – подавати звіт за старим методом – віднести його самостійно в контролюючий орган, або відправити в електронному вигляді в режимі онлайн. Переваги електронної звітності перед традиційним методом подання звітів це насамперед: економія часу, вибір зручного моменту для подання звітності, наявність додаткових пріоритетів для усунення неточностей, наявність додаткових можливостей програми (підказок, нагадувань, консультацій, авто заповнення звітності), постійні оновлення, оперативний контроль стану та якості звітування, автоматичне формування електронного архіву.

09:56:39 08.09.2022

Про застосування РРО/ПРРО та спрощеної системи оподаткування за ставкою 2 % в умовах воєнного стану під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»

Нещодавно у Турківській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Застосування РРО/ПРРО та спрощеної системи оподаткування за ставкою 2 % в умовах воєнного стану». На запитання платників податків відповідала начальник Турківської  ДПІ Павлович Марія,

09:55:59 08.09.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень