A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Роботу для інженерів-енергетиків, електромонтерів та водіїв пропонує «Львівобленерго»

Львівські енергетики запрошують приєднатись до свого колективу. Це шанс для усіх, зокрема для внутрішньо переміщених людей, отримати місце праці у надійного роботодавця зі стабільною виплатою зарплати, а також продовжити чи розпочати свою кар’єру в енергетиці.

12:09:13 06.10.2022

Припинення використання РРО та їх заміна

    До відома суб`єктів підприємницької діяльності, які при розрахунках за готівку використовують реєстратори розрахункових операцій, - термін використання РРО становить не більше 7 років з моменту введення в експлуатацію, або не повинен перевищувати 9 років з дати випуску. У порядку технічного обслуговування та ремонту реєстратора розрахункових операцій визначено, що строк служби – це строк, протягом якого виробник (постачальник) гарантує працездатність реєстратора розрахункових операцій, у тому числі комплектувальних виробів та його складових частин, збереження інформації у фіскальній пам’яті за умови дотримання користувачем вимог експлуатаційних документів.

10:11:46 06.10.2022

Випадки, в яких декларант має право подати нову звітну одноразову (спеціальну) добровільну декларацію

    Турківська ДПІ повідомляє, що відповідно до п.п. 6.3 п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України у період проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має право уточнити інформацію, зазначену у попередньо поданій одноразовій добровільній декларації, виключно шляхом подання нової Декларації у порядку, визначеному підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ. При цьому попередньо подана Декларація, інформація з якої уточнюється, вважається анульованою. Після завершення періоду проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування платник податків має право подати уточнюючий розрахунок до раніше поданої Декларації виключно у випадках, передбачених підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ.

10:09:00 06.10.2022

Фахівці Турківської ДПІ розповіли платникам податків новації податкового законодавства

    Нещодавно фахівці Турківської ДПІ під час зустрічі з платникам податків розповіли про новації податкового законодавства. Фахівець ДПІ  розповів  про одноразове добровільне декларування активів фізичних осіб. Податківець нагадав, що податкова амністія дає змогу громадянам легалізувати статки, які були придбані до 1 січня 2021 року за кошти, з яких не були сплачені податки і збори. За його словами скористатися одноразовим добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти та фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання об’єктів декларування. Для цього до 1 березня 2023 року необхідно подати одноразову добровільну декларацію до Державної податкової служби України та сплатити одноразовий збір. При цьому у добровільній декларації не потрібно вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів. До подання одноразової добровільної декларації декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі чи банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України.

10:07:32 06.10.2022

Право платника податку ВПО, включити до податкової знижки витрачені кошти, у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку)

    Турківська ДПІ повідомляє, що відповідно до п.п. 166.3.9 п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, нарахованого у вигляді заробітної плати, зменшеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 ПКУ, фактично сплачені ним протягом звітного податкового року суми коштів, у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, фактично сплачених платником податку, який має статус внутрішньо переміщеної особи. Платник податку має право скористатися зазначеною в п. 166.3.9 п. 166.3 ст. 166 ПКУ податковою знижкою виключно за умови, що він та/або члени його сім’ї першого ступеня споріднення:

09:52:41 06.10.2022

«Гаряча лінія» в Турківській ДПІ

    Днями за участі начальника Турківської ДПІ Марії Павлович відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Актуальні питання щодо новацій податкового законодавства». Пропонуємо Вашій увазі відповіді на деякі запитання, що надійшли від платників податків.

09:41:21 06.10.2022

Активи, які не відносяться до об’єктів одноразового (спеціального) добровільного декларування?

    Турківська ДПІ інформує, що відповідно до п. 5 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року  № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) об’єктами декларування не можуть бути: а) активи фізичної особи, одержані (набуті) декларантом внаслідок вчинення діяння, що містить ознаки кримінального правопорушення, крім кримінальних правопорушень або інших порушень законодавства, пов’язаних із:

09:39:33 06.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень