A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

В якому розділі одноразової (спеціальної) добровільної декларації ФО декларує придбані активи у вигляді облігацій внутрішньої державної позики, у тому числі «військові облігації»?

    Турківська ДПІ інформує, що відповідно до п.п. 5 п. 2 ст. 8 Закону України від 23 лютого 2006 року № 3480-IV «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 3480) державні облігації України належать до цінних паперів. Пунктом 2 ст. 16 Закону № 3480 передбачено, що державні облігації України поділяються на облігації внутрішньої державної позики України та облігації зовнішніх державних позик України.

12:09:12 26.09.2022

Як подати Заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб-платників податків за ф. № 5ДР через Електронний кабінет?

    Турківська ДПІ повідомляє, що в електронному вигляді заява про внесення змін до Державного реєстру за ф. № 5ДР (далі – Заява за ф. № 5ДР) подається через меню: «ЕК для громадян»/«Заява про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – ДРФО)». Форма № 5ДР приватної частини Електронного кабінету доступна за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua. Також вхід в приватну частину Електронного кабінету можна здійснити через офіційний вебпортал ДПС: http://tax.gov.ua, при цьому платник податків самостійно обирає Центр обслуговування платників, де бажає отримати документ, що засвідчує реєстрацію у ДРФО, в електронному вигляді.

12:08:53 26.09.2022

Як декларанту розрахувати базу для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування щодо нерухомого, рухомого майна, корпоративних прав, цінних паперів, права на отримання дивідендів, процентів інших активів?

    Турківська ДПІ інформує, що для декларування щодо нерухомого, рухомого майна, корпоративних прав, цінних паперів, права на отримання дивідендів, процентів інших активів фізичної особи …*, база для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування визначається, зокрема, але не виключно, як: витрати декларанта на придбання (набуття) об’єкта декларування; вартість, що визначається на підставі оцінки майна та майнових прав, фінансових інструментів, інших активів. Оцінка щодо об’єкта декларування проводиться відповідно до законодавства країни, де знаходиться такий актив. Вартість активів, визначена в іноземній валюті, відображається в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації у гривні за офіційним курсом національної валюти, встановленим Національним банком України (далі – НБУ) станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації; номінальна вартість прав грошової вимоги; вартість придбання або біржова вартість, дійсна станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, корпоративних прав (акцій), які допущені до біржових торгів; вартість активу у вигляді дорогоцінних металів, що визначається у перерахунку ваги до закупівельної ціни на дорогоцінні метали, визначеної НБУ станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації; витрати на придбання (набуття) декларантом цінних паперів та інших фінансових інструментів, що не допущені до біржових торгів, та часток (паїв) у майні юридичних осіб або в утвореннях без статусу юридичної особи, інших корпоративних прав або номінальна вартість таких активів, зазначена у відповідних документах. За власним бажанням декларанта для рухомого майна (крім дорогоцінних металів, транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, витворів мистецтва, дорогоцінного каміння (у тому числі органогенного утворення) та виробів з них) базою для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування може бути самостійно визначена декларантом вартість об’єктів декларування, які знаходяться (зареєстровані) на території України.

12:05:27 26.09.2022

Що таке «податкова амністія»? Облік товарних запасів для фізичних осіб згідно із Законом №1914

    Турківська ДПІ повідомляє, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо), при продажу товарів зобов’язані вести в порядку, встановленому законодавством, облік товарних запасів, здійснювати продаж лише тих товарів, що відображені в такому обліку (абзац перший пункту 12 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (Закон № 265) в редакції Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (Закону № 1914)). Закон № 1914 прямо закріпив повноваження Міністерства фінансів України встановлювати порядок та форму обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку (відповідні зміни внесені до ст. 3 Закону № 265).

11:50:09 26.09.2022

Як подати Заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб-платників податків за ф. № 5ДР через Електронний кабінет?

Турківська ДПІ повідомляє, що в електронному вигляді заява про внесення змін до Державного реєстру за ф. № 5ДР (далі – Заява за ф. № 5ДР) подається через меню: «ЕК для громадян»/«Заява про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – ДРФО)».

11:46:34 26.09.2022

Сервіс «InfoTAX» допомагає спілкуватися з податковою у режимі онлайн

Чат-бот «InfoTAX» Державної податкової служби України надає можливість зареєстрованим користувачам отримувати через месенджери Telegram та Viber актуальну інформацію про себе: стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки документів, нагадування про необхідність подання звітності та сплати податків.

11:45:52 26.09.2022

Для інформаційної підтримки та допомоги платникам

   Турківська ДПІ інформує, що для інформаційної підтримки та допомоги платникам податків щодо стану обробки податкової звітності, реєстрації податкових накладних та функціонування електронних сервісів функціонує Контакт-центр ДПС, в який можна звернутися за номером тел. 0 800 501 007 зі стаціонарного телефону безкоштовно. Разом з тим у кожному регіоні України працюють «гарячі лінії», за якими надаються консультації платникам податків. Також у головних управліннях ДПС діють комунікаційні податкові платформи, які є новим форматом спілкування між представниками бізнесу та податківцями. Податкова служба здійснює всі необхідні заходи для швидкого розгляду та вирішення проблемних питань, які виникають у роботі бізнесу. Електронна адреса комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Львівській області - lv.ikc@tax.gov.ua

11:43:08 26.09.2022

Щодо інформування сільгоспвиробників

Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації направляє пропозиції Української агропромислової групи по мінеральних добривах та рекомендації Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН України щодо з особливостей технології вирощування озимих зернових під урожай 2023 року для використання в роботі та розповсюдження серед сільськогосподарських товаровиробників.

09:24:02 22.09.2022

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з актуальних питань податкового законодавства під час воєнного стану

   Днями, за участі заступника начальника Турківської ДПІ Марії Павлович відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо актуальних питань оподаткування. Пропонуємо до уваги запитання та відповіді на них.

10:51:29 16.09.2022

Термін подання одноразових (спеціальних) добровільних декларацій подовжено до 01.03.2023

    Турківська ДПІ повідомляє, що Законом України від 15 серпня 2022 року № 2516-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, виплаченої на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройній агресії та забезпеченні національної безпеки України» подовжено термін подання одноразових (спеціальних) добровільних декларацій до 1 березня 2023 року. Декларуванню підлягають активи, розміщені на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021 року.

10:49:50 16.09.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень