A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Хто може скористатись одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням та хто не може бути декларантом?

    Турківська ДПІ інформує, що згідно з абзацом першим п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до ПКУ є чи були платниками податків. При цьому, визначення фізичної особи як «резедента» для ПКУ регулює п.п. «в» п.п. 14.1.213 п. 14.1 ст. 14 ПКУ, відповідно до якого:

09:59:11 20.07.2022

Як здійснити авторизацію на ПРРО з операційною системою Android?

    Турківська ДПІ інформує, що для авторизації на програмному реєстраторі розрахункових операцій (далі – ПРРО) з операційною системою Android необхідно виконувати дії відповідно до інструкції «Програмне забезпечення реєстрації фіскальних чеків «ПРРО Каса» (Android). Керівництво користувача» (далі – Інструкція), яка знаходиться в архіві з завантаженим програмним забезпеченням «Програмний реєстратор розрахункових операцій». Згідно з Інструкцією при вході в програму необхідно:

09:57:35 20.07.2022

Які документи, крім податкової декларації про майновий стан і доходи, має подати платник податку до податкового органу щоб скористатись правом на нарахування податкової знижки, щодо суми коштів, сплачених за навчання?

    Турківська ДПІ інформує, що відповідно до статті 166 Податкового кодексу України платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, визначено у пункті 166.3 статті 166 ПКУ. До даного переліку включається сума коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення.

09:55:53 20.07.2022

Запит про отримання витягу з реєстру платників ЄП ФОПом – платником ЄП першої – третьої груп можна надіслати через Електронний кабінет

    Турківська ДПІ інформує, що відповідно до п. 299.9 ст. 299 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) за бажанням зареєстрований платник єдиного податку може безоплатно та безумовно у контролюючому органі за місцем податкової адреси отримати (у тому числі в електронному вигляді) витяг з реєстру платників єдиного податку (далі – витяг). Строк надання витягу для зареєстрованих платників єдиного податку не повинен перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту, а для суб’єктів господарювання, які подали заяву щодо переходу на спрощену систему оподаткування, – двох робочих днів з дня надходження запиту. Витяг діє до внесення змін до реєстру.

09:52:55 20.07.2022

Питання одноразового (спеціального) добровільного декларування під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»

   Днями за участі начальниці Турківської ДПІ Марії Павлович відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Про одноразове (спеціальне) добровільне декларування». Наводимо деякі запитання та відповіді на них.

09:49:53 20.07.2022

Розрахунок бази нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування

    Турківська ДПІ інформує, що відповідно до підпунктів «б» – «е» п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – об’єкти декларування) можуть бути визначені підпунктами 14.1.280 і 14.1.281 п. 14.1 ст. 14 ПКУ активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, у тому числі: б) нерухоме майно (земельні ділянки, об’єкти житлової і нежитлової нерухомості).

09:48:56 20.07.2022

На Львівщині – 9,8 тисяч офіційно зареєстрованих безробітних

Від початку цього року і до нині соціальні послуги Львівської обласної служби зайнятості з метою пошуку роботи отримували 31,4 тис. безробітних. Вдалося працевлаштувати 8,6 тис. жителів області, ще 1,6 тис. охопити професійним навчанням.

16:34:21 19.07.2022

Ким на Львівщині працюють переселенці?

Упродовж 140 днів повномасштабного вторгнення російських військ на територію України до базових центрів зайнятості та філій Львівського ОЦЗ за допомогою у працевлаштуванні звернулося 2,7 тис. внутрішньо переміщених осіб. Більш як третина з них – 964 особи – отримувала послуги у Львівському міському центрі зайнятості, 206 осіб – у Червоноградській міській філії ЛОЦЗ, 174 особи – у Дрогобицькому МРЦЗ.

14:31:36 13.07.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень