Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Кому на Львівщині пропонують найвищу зарплату?

Аналіз бази вакансій Львівського ОЦЗ засвідчив, що найвища винагорода на Львівщині пропонується водію автотранспортних засобів у Пустомитах – 50 тис. грн. Претендент займатиметься міжнародними перевезеннями вантажів автомобілями марки RENO, SCANIA, контролюватиме навантаження/розвантаження, доглядатиме за технічним станом фури.

13:01:06 08.07.2022

Поради для фахівців з охорони праці 

Зберегти життя та здоров’я людини в процесі трудової діяльності – головний орієнтир, з якого складаються робочі будні експерта з охорони праці.

14:45:00 06.07.2022

Чи має право декларант у період проведення добровільного декларування самостійно уточнити інформацію, зазначену у попередньо поданій декларації, шляхом подання нової декларації?

    Турківська ДПІ повідомляє, що у період проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування відповідно до підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) декларант має право уточнити інформацію, зазначену у попередньо поданій одноразовій (спеціальній) добровільній декларації (далі – Декларація), виключно шляхом подання нової Декларації у порядку, визначеному підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ ПКУ. Водночас попередньо подана Декларація, інформація з якої уточнюється, вважається анульованою.

13:31:10 06.07.2022

Строки сплати збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування

    Турківська ДПІ інформує, що сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. У разі вибору декларантом у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом: першого платежу - протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації; другого платежу - до 1 листопада 2023 року; третього платежу - до 1 листопада 2024 року.

13:30:32 06.07.2022

У Турківській ДПІ відбулась зустріч з платниками податків

    Нещодавно, у приміщенні ЦОП Турківської ДПІ була проведена зустріч начальниці ДПІ Марії Павлович з платниками податків на тему «Новації податкового законодавства. Деклараційна кампанія 2022. Актуальні питання одноразового декларування. Застосування РРО/ПРРО. Антикорупційний сервіс «Пульс»». У ході зустрічі Марія Павлович повідомила про основні зміни в законодавстві та основні положення законів України про внесення змін до Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ).

13:27:05 06.07.2022

Як відкривається спеціальний рахунок в банку для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування?

    Турківська ДПІ інформує, що згідно з п. 9 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України (далі – спеціальні рахунки) до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. Декларант з метою забезпечення виконання положень п. 9 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ звертається до банку для відкриття спеціального рахунку.

13:24:48 06.07.2022

Зміни податкової адреси, яка пов’язана зі зміною адміністративного району: до якого контролюючого органу фізична особа - підприємець на загальній системі оподаткування подає податкову декларацію про майновий стан і доходи?

    Турківська ДПІ інформує, , що відповідно до п. 177.5 ст. 177 Податкового кодексу України (зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) фізичні особи – підприємці подають до контролюючого органу податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – Декларація) за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року у строки, встановлені ПКУ для річного звітного податкового періоду, в якій також зазначаються авансові платежі з податку на доходи. Авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб розраховуються платником податку самостійно згідно з фактичними даними, обліку доходів і витрат, що ведеться згідно з п. 177.10 ст. 177 ПКУ, кожного календарного кварталу та сплачуються до бюджету до 20 числа місяця, наступного за кожним календарним кварталом (до 20 квітня, до 20 липня і до 20 жовтня).

13:21:17 06.07.2022

Чи сплачують ЄВ за себе ФОП – платники ЄП у період воєнного стану в Україні?

    Турківська ДПІ повідомляє, що відповідно до частини першої ст. 4 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), зокрема, є: * фізичні особи – підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування (п. 4 частини першої ст. 4 Закону № 2464). Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» внесені зміни до розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 2464.

13:19:21 06.07.2022

Фінансування страхувальників

Старосамбірське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області (далі – Старосамбірське відділення) інформує: відповідно до Порядку фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженого постановою правління Фонду від 19.07.2018 № 12 (далі – Порядок № 12), комісія (уповноважений) із соціального страхування на підставі поданих застрахованою особою документів приймає рішення про призначення або відмову в призначенні матеріального забезпечення (допомога по тимчасовій непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною, вагітності та пологах, на поховання) та не пізніше 5 робочих днів з дня прийняття такого рішення передає документи до бухгалтерії страхувальника. Страхувальник після отримання документів від комісії (уповноваженого) нараховує суми матеріального забезпечення, формує заяву-розрахунок за встановленим зразком (додаток № 1 до Порядку № 12). Проте деякі страхувальники не вважають за потрібне заповнювати правильно всі реквізити заяви-розрахунку: не проставляють місцезнаходження страхувальника, номер телефону, дату складання заяви-розрахунку, прізвище, ім’я та по батькові, контактний номер телефону відповідальної особи, допускають помилки при написанні номера рахунку. Заява-розрахунок – це документ, згідно з яким страхувальник отримує матеріальне забезпечення від Фонду, тому переконливо просимо відповідальних осіб страхувальників правильно заповнювати всі реквізити, адже від цього залежить, як скоро застраховані особи отримають кошти.

08:38:00 06.07.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень