A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Як відкривається спеціальний рахунок в банку для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування?

    Турківська ДПІ інформує, що згідно з п. 9 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України (далі – спеціальні рахунки) до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. Декларант з метою забезпечення виконання положень п. 9 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ звертається до банку для відкриття спеціального рахунку.

13:24:48 06.07.2022

Зміни податкової адреси, яка пов’язана зі зміною адміністративного району: до якого контролюючого органу фізична особа - підприємець на загальній системі оподаткування подає податкову декларацію про майновий стан і доходи?

    Турківська ДПІ інформує, , що відповідно до п. 177.5 ст. 177 Податкового кодексу України (зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) фізичні особи – підприємці подають до контролюючого органу податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – Декларація) за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року у строки, встановлені ПКУ для річного звітного податкового періоду, в якій також зазначаються авансові платежі з податку на доходи. Авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб розраховуються платником податку самостійно згідно з фактичними даними, обліку доходів і витрат, що ведеться згідно з п. 177.10 ст. 177 ПКУ, кожного календарного кварталу та сплачуються до бюджету до 20 числа місяця, наступного за кожним календарним кварталом (до 20 квітня, до 20 липня і до 20 жовтня).

13:21:17 06.07.2022

Чи сплачують ЄВ за себе ФОП – платники ЄП у період воєнного стану в Україні?

    Турківська ДПІ повідомляє, що відповідно до частини першої ст. 4 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), зокрема, є: * фізичні особи – підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування (п. 4 частини першої ст. 4 Закону № 2464). Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» внесені зміни до розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 2464.

13:19:21 06.07.2022

Фінансування страхувальників

Старосамбірське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області (далі – Старосамбірське відділення) інформує: відповідно до Порядку фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженого постановою правління Фонду від 19.07.2018 № 12 (далі – Порядок № 12), комісія (уповноважений) із соціального страхування на підставі поданих застрахованою особою документів приймає рішення про призначення або відмову в призначенні матеріального забезпечення (допомога по тимчасовій непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною, вагітності та пологах, на поховання) та не пізніше 5 робочих днів з дня прийняття такого рішення передає документи до бухгалтерії страхувальника. Страхувальник після отримання документів від комісії (уповноваженого) нараховує суми матеріального забезпечення, формує заяву-розрахунок за встановленим зразком (додаток № 1 до Порядку № 12). Проте деякі страхувальники не вважають за потрібне заповнювати правильно всі реквізити заяви-розрахунку: не проставляють місцезнаходження страхувальника, номер телефону, дату складання заяви-розрахунку, прізвище, ім’я та по батькові, контактний номер телефону відповідальної особи, допускають помилки при написанні номера рахунку. Заява-розрахунок – це документ, згідно з яким страхувальник отримує матеріальне забезпечення від Фонду, тому переконливо просимо відповідальних осіб страхувальників правильно заповнювати всі реквізити, адже від цього залежить, як скоро застраховані особи отримають кошти.

08:38:00 06.07.2022

Інформаційна кампанія «Виходь на світло!»

Головне управління Держпраці у Львівській області, в рамках виконання Національного плану зниження рівня незадекларованої праці на 2022 рік, на виконання окремого доручення Державної служби України з питань праці №Д- 100/2.2/4.1-22а від 14.06.2022, 01.07.2022 розпочинає інформаційну кампанію «Виходь на світло!» з використанням візуальних матеріалів розроблених за сприянням проекту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні».

14:55:37 05.07.2022

Нова форма звітності про вакансії: які особливості?

Із 7 липня ц. р. набуває чинності наказ Міністерства економіки України від 12.04.2022 № 827-22, яким затверджена нова форма звітності № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» та Порядок її заповнення. Форму № 3-ПН подають суб’єкти господарської діяльності, що використовують працю найманих працівників, за наявності потреби в кадрах.

14:46:34 05.07.2022

Поради для фахівців з охорони праці 

Зберегти життя та здоров’я людини в процесі трудової діяльності – головний орієнтир, з якого складаються робочі будні експерта з охорони праці.

10:05:55 05.07.2022

У Турківській ДПІ платники отримують роз’яснення щодо сплати податків в умовах воєнного стану

    Днями начальниця Турківської ДПІ Марія Павлович провела зустріч з представниками бізнесу з питань сплати податків в умовах воєнного стану. Насамперед податківець провела роз’яснювальну роботу серед присутніх щодо погашення податкового боргу по податку на землю та податку на нерухоме майно.

10:00:51 30.06.2022

Сеанс телефонного зв'язку «гаряча лінія» щодо питання застосування РРО та ПРРО

    У Турківській ДПІ проведено сеанс телефонного зв'язку «гаряча лінія» на тему: «Застосування РРО та ПРРО».  На питання платників відповідав фахівець ДПІ Максим Курус. Наводимо деякі запитання та відповіді на них Питання: Чи потрібно суб’єкту господарювання виконувати додаткові налаштування в ПРРО, який встановлений на комп’ютер (планшет, телефон тощо) у разі здійснення розрахункових операції із застосуванням електронних платіжних засобів?

09:56:28 30.06.2022

Інформація щодо основних питань завершення 2021-2022 навчального року для дітей з тимчасово окупованих територій, територій, де ведуться активні бойові дії, та з числа ВПО

Керуючись статтею 22 Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» та з метою підвищення правової обізнаності населення, подає інформацію щодо основних питань завершення 2021-2022 навчального року для дітей з тимчасово окупованих територій, територій, де ведуться активні бойові дії, та з числа ВПО (додається).

16:49:45 29.06.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень