A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Як отримати компенсацію, якщо ви надали житло переселенцям: роз'яснення

Через вторгнення російських військ та розпочату ними війну на території України мільйони українців були вимушені покинути власні домівки та шукати прихисток у безпечніших регіонах країни, зокрема західних областях. У зв'язку зі стрімким зростанням кількості внутрішньо переміщених осіб, уряд започаткував соціальну програму «Прихисток», завдяки якій кожен може допомогти переселенцям, які шукають житло.

09:33:11 11.04.2022

Щодо інформування населення

Питання, які відносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 р. № 261 “Про затвердження Порядку та умов надання компенсації місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг, що надаються під час розміщення тимчасово переміщених осіб, у період воєнного стану”

14:29:16 07.04.2022

Щодо інформування населення

Роз’яснення щодо дії постанови Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 р. № 333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг»

14:28:54 07.04.2022

Щодо Координаційного центру

При Українській асоціації районних та обласних рад працює Координаційний центр з питань територіальної оборони (далі - Центр). Його головним завданням є сприяння органам місцевого самоврядування протидіяти воєнним загрозам та допомагати у захисті населення. Центр координує, інформує та здійснює методичну підтримку й гуманітарну допомогу, взаємодіючи з українським урядом та іншими інституціями, у тому числі закордонними. Так, Міністерством внутрішніх справ України, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України разом з Центром розроблено телеграм бот @Evacuation2022_bot для організації евакуації населення, а також надання екстреної гуманітарної допомоги у зонах бойових дій і на територіях, які перебувають під окупацією. Просимо поширити в соціальних мережах та розмістити на сайті ради інформацію про офіційний телеграм бот @Evacuation2022_bot. Отримана інформація оперативно опрацьовується відповідними структурами, враховуючи практичний досвід проведення заходів з евакуації за час українськоросійської війни. Офіційний контактний телефон координаторів телеграм боту – 0669375388.    

09:43:44 07.04.2022

Як отримати безоплатні інсуліни під час воєнного стану? Роз’яснення МОЗ

Відпуск інсулінів максимально спрощений на час воєнного стану. Інсулінозалежні можуть отримати життєвонеобхідні препарати як за електронним, так і за паперовим рецептом. Лікарі більше не вказують у рецепті торгову назву інсуліну – лише його тип. А доплата за препарати інсулінів скасована. Ці зміни значно розширюють доступність інсулінів під час воєнного стану.

14:35:23 06.04.2022

Допомога ВПО

ЮНІСЕФ разом із Міністерство соціальної політики України запустили програму грошової допомогу спільно для незахищених родин із дітьми, які постраждали через війну. На першому етапі допомога призначена для родин, які мають троє і більше дітей до 18 років, серед яких є дитина до двох років, двоє і більше дітей до 18 років, з яких одна дитина або більше з інвалідністю. Сума допомоги: 2220 грн на місяць на кожного члена сім’ї, але не більше як на п’ять осіб. Одноразову виплата за три місяці на український банківський рахунок чи дебетову картку. Для реєстрації у програмі, необхідно заповнити заявку на сайті https://register.unicef.org/. Якщо ви відповідаєте критеріям, то отримаєте підтвердження через СМС та допомогу протягом 4 тижнів. Детальніше на http://unicef.org/ukraine/spilno-cash-transfers за номером гарячої лінії Спільно 0 800 600 017 (безоплатно, працює щодня з 8:00 до 22:00)    

14:23:15 06.04.2022

Пам’ятка щодо захисту населення у разі виникнення аварій на хімічно-небезпечних об’єктах та транспорті

Аварії на підприємствах та транспорті можуть супроводжуватися викидом в атмосферу і на прилеглу територію небезпечних хімічних речовин (НХР). Це являє серйозну небезпеку для населення. Інформуємо про основні небезпечні речовини, та дії у разі отруєння ними.

14:41:41 05.04.2022

Рекомендації для населення: як діяти у разі ураження фосфорною бомбою

Фосфорні бомби – це боєприпаси, начинені білим фосфором. Це вогненебезпечна речовина. Їх застосування заборонено Женевською конвенцією про захист жертв війни (протокол від 1977 року) та Конвенцією про конкретні види звичайної зброї. 

11:54:04 04.04.2022

До активних громадян: теробороною можуть називатися лише Сили тероборони ЗСУ та формування в громадах

Війна вносить свої корективи і в цивільне життя. Багато патріотично налаштованих громадян хочуть доєднатися до захисту своєї місцевості чи території. Але правильна назва означає правильне розуміння.

11:53:25 04.04.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень