A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

ЦИВІЛЬНИЙ ЗАХИСТ

Самбірське районне управління ГУ ДСНС України у Львівській області протягом квітня 2023 року з настоятелями церков провело інформаційно-роз’яснювальну роботу на предмет належного утримання будівель і споруд

Безпека є найважливішою потребою будь-якої соціально-економічної системи, характеристикою і необхідною передумовою життєдіяльності, розвитку й нормального функціонування об'єктів реального світу.

11:34:35 12.04.2023

УВАГА! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!

У період з 10:00 год. до 13:00 год. 06 та 07 квітня 2023 року проводитиметься тестування територіальної системи оповіщення в режимі реального часу. Будуть запущені блоки оповіщення універсальні - БОУ-200, 300 та 400 (“електронні сирени”).

09:56:39 06.04.2023

Самбірське РУ ГУ ДСНС України попереджає, що спалювання сухої трави – небезпека для життя!

Щороку навесні, коли надворі теплішає, люди, найчастіше мешканці сіл, власники приватних будинків активно спалюють суху минулорічну траву. Складається враження, що люди не підозрюють, якої великої шкоди заподіюють природі. Спалювання сухої трави – справжнє лихо для звірів, птахів, комах, а також для рослин. Більшість не знає, наскільки шкідливий дим від горілого листя для здоров’я людини. За дослідженнями екологів, під час згорання однієї тонни рослинних залишків у повітря вивільняється майже 9 кг мікрочастинок диму. У їхньому складі – пил, окиси азоту, важкі метали, канцерогени та одні з найотруйніших для нашого організму речовин – діоксини. У людей, які вдихають таке повітря, знижується імунітет, посилюються хронічні і серцево-судинні захворювання, недуги дихальних шляхів, також це може призвести до онкологічних хвороб. Дуже часто спалювання сухої трави та листя спричинює масштабні пожежі. Неконтрольований вогонь у суху та вітряну погоду швидко поширюється, знищуючи гектари трави. Від сильної пожежі гинуть практично всі тварини, що живуть у сухій траві або на поверхні ґрунту, а також комахи, які беруть участь у процесі утворення ґрунту. Знищуються гнізда птахів. Великої шкоди трав'яні пожежі завдають рослинному світу: знищуються насіння, паростки дерев та корені майбутніх рослин. Рятувальники наголошують, що особливо небезпечно спалювати суху траву на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів, газопроводів. Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях украй важко. Спалювання сухої трави та інших рослинних залишків заборонене законодавством України. За самовільне випалювання сухостою для винних у підпалі передбачено адміністративну відповідальність. Рятувальники закликають суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, не випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводити відкритого вогню поруч із господарськими будівлями, а також не залишати недокурків та сірників на сухій трав’янистій підстилці. Сподіваємось, що згубні наслідки від спалювання сухої рослинності спонукатимуть наших мешканців замислитися. Ми самі маємо дбати про власне здоров’я! Бережімо своє життя! Бережімо природу від пожеж!

11:25:13 20.03.2023

Як вберегти житло від пожеж

Під час зимового періоду за відсутності світла люди активно використовують генератори як джерела резервного електропостачання. Проте не завжди дотримуються правил їх використання. І найважливіше – ігнорують головне правило: генератор – лише для відкритого повітря! Адже під час його роботи виділяється чадний газ, що може призвести до отруєння і навіть летального випадку.

14:44:31 27.01.2023

З метою недопущення виникнення нещасних випадків серед населення під час святкування Водохреща, Самбірське районне управління ГУ ДСНС України у Львівській області рекомендує

З метою недопущення виникнення нещасних випадків серед населення під час святкування Водохреща, Самбірське районне управління ГУ ДСНС України у Львівській області рекомендує дотримуватися наступних заходів безпеки, а саме:

11:46:52 16.01.2023

Пожежа в селі Ісаї

01 січня 2023 року о 23.12 год., до служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу дерев'яної  господарської будівлі в с. Ісаї, розміром 12×6 м. До місця події було направлено рятувальників 28-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Турка. На момент їх прибуття, будівля була повністю охоплена вогнем. Вогонь вдалося приборкати  за годину.

09:43:08 03.01.2023

Дотримання правил пожежної безпеки в зимовий період вбереже ваше житло та життя!

Враховуючи досвід попередніх років та аналізуючи ситуацію, що виникла, з метою попередження від майбутніх ймовірних загорянь, рятувальники Самбірщини звертаються до населення із застереженням щодо дотримання правил пожежної безпеки при обігріві власного житла.

10:03:52 02.01.2023

Пожежа в с Розлуч

19 грудня, о 01.31 год., до служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу в с. Розлуч, в дерев’яному житловому будинку, розміром 10×8 м. До місця події було направлено рятувальників 28-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Турка. На момент їх прибуття, будівля була повністю охоплена вогнем. Вогонь вдалося приборкати  за півтори години.

10:03:12 30.12.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень