Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

«Гаряча лінія» на тему: «Вимоги щодо застосування РРО та ПРРО платниками єдиного податку з 01.01.2022 року, добровільне декларування статків,  адміністративні послуги»»

Днями старший державний інспектор Турківської ДПІ Максим Курус під час телефонного зв’язку «гаряча лінія» відповідав на запитання платників податків на тему: «Вимоги щодо застосування РРО та ПРРО платниками єдиного податку з 01.01.2022 року, добровільне декларування статків, адміністративні послуги» Надаємо найцікавішу підбірку запитань – відповідей на дану тематику.

11:39:03 11.10.2021

Щодо яких активів не здійснюються нарахування та сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування?

 Турківська ДПІ, повідомляє, що згідно з п. 10 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) склад та обсяг активів, джерела одержання (набуття) яких у разі невикористання фізичною особою права на подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Декларація) вважаються такими, з яких повністю сплачено податки і збори відповідно до податкового законодавства, становлять:

10:02:15 08.10.2021

Щодо відображення даних про акцизну марку на алкогольні напої у фіскальному касовому чекові

Турківська ДПІ інформує, що наказом Міністерства фінансів України від 08.06.2021 № 329 «Про затвердження Змін до Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів» (далі – наказ №329), який набув чинності 01 липня 2021 року, внесено зміни до форми фіскального касового чеку на товари (послуги) та фіскального касового чеку видачі коштів і доповнено їх новим реквізитом – «цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої», який зазначається у випадках, передбачених чинним законодавством. Також наказом передбачено, що:

09:56:15 08.10.2021

Щодо номеру електронного лікарняного

До унікального номеру е-лікарняного для зручності страхувальників було додано номер страхового випадку – це дає можливість легко зрозуміти, є лікарняний первинним чи продовженням.

11:05:00 07.10.2021

Щодо дати, коли е-лікарняний стає підставою для призначення допомоги

При створенні медичного висновку, на підставі якого формується електронний лікарняний, можуть бути допущені помилки, технічні неточності, вказана недостовірна інформація. У такому випадку лікар упродовж 7 днів з дня формування може внести до нього зміни – для цього створюється окремий коректний медичний висновок, за яким створюється новий е-лікарняний. А електронний лікарняний, який сформувався за першим, помилковим медичним висновком, змінить свій статус на «помилково сформований.

16:46:10 06.10.2021

Хто може скористатись одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням, а хто не може бути декларантом?

Турківська ДПІ інформує, що скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть наступні категорії декларантів: -фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи;

11:05:46 06.10.2021

Турківські податківці інформують громадян про послуги, які їм доступні в Е-кабінеті

Працівники Турківської ДПІ постійно інформують платників податків про електронні сервіси від податкової. Серед сервісів, які надає податкова онлайн також є сервіс для фізичних осіб (громадян) в Е-кабінеті, який містить:

11:02:54 06.10.2021

При виявлені несправностей в роботі РРО/ПРРО – необхідно повідомити контролюючі органи

Про це роз’яснюють у Турківській ДПІ. Відтак, суб’єкт господарювання, який здійснює розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу, зобов’язаний у разі виявлення несправностей реєстратора розрахункових  операцій  (далі – РРО) чи програмного РРО (далі – ПРРО) повідомити про це центр сервісного обслуговування та контролюючий орган, у якому такий суб’єкт господарювання зареєстрований платником податків.

11:01:15 06.10.2021

Замовників та постачальників запрошують на семінари щодо роботи в ProZorro Market

8 жовтня департамент економічної політики Львівської ОДА запланував проведення безкоштовних семінарів - практикумів «Як замовникам ефективно закупити, а постачальникам вигідно продати в системі ProZorro Market».

09:25:12 05.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень