A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

В яких випадках скасовується реєстрація РРО?

    Турківська ДПІ звертає увагу, що відповідно до п. 1 глави 4 розділу II Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій» (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 05.07.2016 за № 918/29048), із змінами, реєстрація РРО діє до дати скасування реєстрації РРО, що відбувається у випадках, коли: 1) суб'єктом господарювання подано заяву про скасування реєстрації РРО за формою № 4-РРО (додаток 4);

10:35:18 05.12.2023

Що таке ПРРО?

    Турківська ДПІ повідомляє, що відповідно до абзацу 37 ст. 2 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями  програмний реєстратор розрахункових операцій – це програмний, програмно-апаратний або програмно-технічний комплекс у вигляді технологічного та/або програмного рішення, що використовується на будь-якому пристрої та в якому фіскальні функції реалізовані через фіскальний сервер контролюючого органу і який призначений для реєстрації розрахункових операцій при продажу товарів (наданні послуг), операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі та/або реєстрації кількості проданих товарів (наданих послуг), операцій з приймання готівки для виконання платіжних операцій.  Контролюючий орган забезпечує безоплатне програмне рішення для використання суб’єктом господарювання. 

10:34:17 05.12.2023

У підприємця документальна перевірка? В який термін надаються документи?

    Турківська ДПІ інформує, що згідно з п. 85.2 ст. 85 ПКУ платник податків зобов’язаний надати посадовим (службовим) особам контролюючих органів у повному обсязі всі документи, що належать або пов’язані з предметом перевірки. Такий обов’язок виникає у платника податків після початку перевірки. Фізична особа – підприємець щодо якої розпочалася документальна перевірка (планова або позапланова) повинна в перший день перевірки надати посадовій особі контролюючого органу у повному обсязі оригінали всіх документів за період, що перевіряється з питань, які стосуються предмету перевірки, зокрема, щодо обліку доходів, витрат та інших показників, пов’язаних з визначенням об’єктів оподаткування та/або податкових зобов’язань, а саме: договори (угоди) робіт, послуг; акти виконаних робіт (наданих послуг), накладні; виписки банку про рух грошових коштів; книгу обліку доходів; трудові договори, відомості нарахування та виплати заробітної плати; інші документи, які стосуються фінансово-господарської діяльності.

10:32:08 05.12.2023

З 27.11.2023 року змінено рахунки для зарахування ПДФО з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу

    Турківська ДПІ звертає увагу, що починаючи з 27.11.2023 року сплата податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу, що сплачується податковими агентами, повинна здійснюватися на нові рахунки. Відповідно до Закону України від 08.11.2023 № 3428-ІХ “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України” Державною казначейською службою України відкрито рахунки для зарахування до державного бюджету Податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу, що сплачується податковими агентами, (код класифікації доходів бюджету (ККДБ) 11010201), які введені в дію з 27.11.2023 року.

10:30:26 05.12.2023

Врахування суми ПДФО та військового збору, сплачених з доходів від трудової участі та дивідендів членів фермерського господарства при визначенні МПЗ

   Турківська ДПІ інформує, що до суми сплачених податків, зборів, платежів та витрат на оренду земельних ділянок відносяться, зокрема, податок на доходи фізичних осіб та військовий збір з доходів фізичних осіб, які перебувають з платником податку у трудових або цивільно-правових відносинах (крім доходів, які сплачені за придбання товарів у фізичних осіб), з доходів за договорами оренди, суборенди, емфітевзису земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Відповідно до статті 27 Закону України «Про фермерське господарство» трудові відносини у фермерському господарстві (далі-ФГ) базуються на основі праці його членів. У разі виробничої потреби ФГ має право залучати до роботи в ньому інших громадян за трудовим договором (контрактом). Трудові відносини членів ФГ регулюються Статутом, а осіб, залучених до роботи за трудовим договором (контрактом), – законодавством України про працю.

10:29:38 05.12.2023

Турківська ДПІ: про особливості заповнення реквізиту «Призначення платежу»

  Начальниця Турківської ДПІ Марія Павлович щоденно проводять роз’яснення платникам податків про особливості податкового законодавства в умовах воєнного стану.   В першу чергу, Марія Павлович звернула увагу платників, що з 1 грудня 2023 року передбачена лише структурована форма призначення платіжної інструкції згідно з  стандартом ISO 20022.

10:27:10 05.12.2023

Залишився місяць, щоб цього року скористатись правом на податкову знижку

   Турківська ДПІ нагадує, що перелік витрат, за якими платник має право на застосування податкової знижки визначено у п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України. Податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання, - це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку - резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених ПКУ. 

10:25:31 05.12.2023

На «гарячій лінії» у Турківській ДПІ говорили про особливості реєстрації РРО/ПРРО

   Під час чергового сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» на запитання платників щодо застосування та реєстрації РРО/ПРРО відповідала начальниця Турківської ДПІ Марія Пвлович. Посадовиця акцентувала увагу додзвонювачів на обов’язковому застосуванні РРО/ПРРО суб’єктами підприємницької діяльності, оскільки з 1 жовтня цього року відновлено відповідальність за непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО відповідно до норм Закону України від 30.06.2023 року №3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України  щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Також платникам податків, які цікавилися порядком реєстрації РРО та програмного РРО, детально розповіли, які документи та в якій послідовності необхідно надавати для реєстрації РРО/ПРРО. Надаємо увазі читачів найцікавішу підбірку запитань-відповідей на дану тему.

10:22:57 05.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень