A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Тренінговий Центр Наталії Сабліної разом з ГО «Міжнародна асоціація психологів та тренерів-експертів»  продовжує надалі свою роботу та  запрошує на навчальні онлайн-курси з підвищення кваліфікації

Тренінговий Центр Наталії Сабліної разом з ГО «Міжнародна асоціація психологів та тренерів-експертів»  продовжує надалі свою роботу та  запрошує на навчальні онлайн-курси з підвищення кваліфікації.

15:28:06 20.10.2023

Відкриття експозиції «ПРИДИВИСЬ» до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми 18 жовтня

18 жовтня, у Європейський день боротьби з торгівлею людьми, Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні розпочинає нову інформаційну кампанію «ПРИДИВИСЬ» із метою запобігання торгівлі людьми та популяризації правил безпеки під час міграції. Кампанія впроваджується спільно з Міністерством соціальної політики України та Всеукраїнською коаліцією громадських організацій із протидії торгівлі людьми, за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія та Міністерства юстиції Швеції.

14:10:37 18.10.2023

На Львівщині понад 1100 осіб отримали ваучер на навчання

Станом на 17 жовтня цього року на Львівщині 1117 осіб отримали ваучер на навчання для підтримання рівня конкурентоспроможності на ринку праці. Серед спеціальностей, за якими вони вирішили підвищити професійну компетенцію, домінували «психологія», «середня освіта (за спеціалізаціями)», «соціальна робота» та «медсестринство». У розрізі робітничих професій найбільшим попитом користувалися курси кухарів, верстатників деревообробних верстатів і водіїв навантажувача.

10:06:09 18.10.2023

Про можливості роботи ПРРО в режимі офлайн у випадку відсутності зв’язку ПРРО з фіскальним сервером ДПС

   Турківська ДПІ інформує, що Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон) передбачено можливість роботи ПРРО в режимі офлайн у випадку відсутності зв’язку ПРРО з фіскальним сервером ДПС. Порядок застосування ПРРО в режимі офлайн встановлено розділом V Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 07.07.2020 за № 635/34918 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547» (далі – Порядок № 317).

10:08:13 17.10.2023

Проценти, нараховані банком, оподатковуються

  Турківська ДПІ інформує, що доходи у вигляді процентів оподатковуються відповідно до норм  Податкового кодексу. Податковим агентом платника податку під час нарахування на його користь доходів у вигляді процентів є особа, яка здійснює таке нарахування.

10:07:20 17.10.2023

Засідання «круглого столу» в Турківській ДПІ

  Днями начальник Турківської ДПІ Марія Павлович провела засідання «круглого столу» з платниками податків. Проінформувала про основні норми Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

10:04:05 17.10.2023

Чи може ФОП – платник ЄП використовувати кошти з поточного рахунку, який відкрито для здійснення підприємницької діяльності, для власних потреб?

  Турківська ДПІ інформує, що згідно з ст. 42 Господарського кодексу підприємництво – це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.  Пунктом 10 розд. І Інструкції про порядок відкриття та закриття рахунків користувачам надавачами платіжних послуг з обслуговування рахунків, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 29 липня 2022 року № 162, встановлено, що фізична особа відкриває окремі рахунки для здійснення підприємницької, незалежної професійної діяльності та для власних потреб.

10:03:55 17.10.2023

Про сплату єдиного внеску з урахуванням норм Закону України № 3219

   Турківська ДПІ нагадує, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219) пункт 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – Кодекс) доповнено новим підпунктом 69.37, відповідно до якого тимчасово, на період з 1 серпня 2023 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, у разі сплати платником податків протягом 30 календарних днів з дня, наступного за днем отримання податкового повідомлення-рішення, суми податкового зобов’язання, нарахованого за результатами документальних перевірок, які були відновлені або розпочаті з 1 серпня 2023 року та завершені до дня припинення або скасування воєнного стану на території України, штрафні (фінансові) санкції (штрафи), нараховані на суму такого податкового зобов’язання, вважаються скасованими, а пеня не нараховується. Сума податкового зобов’язання, сплаченого у порядку, передбаченому підпунктом 69.37 пункту 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу, не підлягає оскарженню. Відповідна норма Законом України № 3219 внесена і до Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон № 2464).

10:02:30 17.10.2023

Листування через Електронний кабінет: швидко і зручно    

   Турківська ДПІ інформує, що меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету дозволяє надіслати лист до відповідного органу ДПС. Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

10:00:04 17.10.2023

«Гаряча лінія» – про особливості застосування касових апаратів та новації податкового законодавства

   Днями у Турківській ДПІ пройшов черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо роз’яснення  новацій податкового законодавства. На запитання платників податків відповідала начальник ДПІ Марія Павлович. В ході телефонної розмови більшість запитань стосувалися проведення звірки щодо правильності нарахування земельного податку, мінімального податкового зобов’язання та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а також застосування штрафних санкцій до суб’єктів господарювання, які провадитимуть діяльність без використання реєстраторів розрахункових операцій із 1 жовтня 2023 року, та особливостей реєстрації програмних РРО.

09:57:30 17.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень