A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

На «гарячій лінії» у Турківській ДПІ говорили про особливості реєстрації РРО/ПРРО

   Під час чергового сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» на запитання платників щодо застосування та реєстрації РРО/ПРРО відповідала начальниця Турківської ДПІ Марія Пвлович. Посадовиця акцентувала увагу додзвонювачів на обов’язковому застосуванні РРО/ПРРО суб’єктами підприємницької діяльності, оскільки з 1 жовтня цього року відновлено відповідальність за непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО відповідно до норм Закону України від 30.06.2023 року №3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України  щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Також платникам податків, які цікавилися порядком реєстрації РРО та програмного РРО, детально розповіли, які документи та в якій послідовності необхідно надавати для реєстрації РРО/ПРРО. Надаємо увазі читачів найцікавішу підбірку запитань-відповідей на дану тему.

10:22:57 05.12.2023

Щодо проведення опитування серед молоді

Оцінка потреб молодих людей - це основа планування молодіжної політики та молодіжної роботи України та регіону. Вітчизняні та європейські авторитетні органи у сфері молодіжної політики рекомендують оцінювати потреби молодих людей кожні 3-5 років. Такий підхід дає змогу спланувати молодіжну політику та молодіжну роботу відповідно до запитів молодих людей з урахуванням наявних можливостей та ресурсів, знати, чим живе молодь в регіоні, а також адвокатувати інтереси молодих людей на різних рівнях. Дослідження потреб молоді дозволяє:

10:37:37 01.12.2023

Постраждалі від домашнього насильства можуть отримати безоплатно послуги юриста чи адвоката: куди звертатися

Особи, які постраждали від домашнього насильства, мають право отримати безоплатно послуги юриста чи адвоката. Для цього варто звернутися до системи безоплатної правничої допомоги (БПД). Які послуги надає система БПД, як ними скористатися та куди звертатись — пояснюємо далі.

13:24:03 30.11.2023

У ветеранів та осіб з інвалідністю внаслідок війни – нові можливості у сфері навчання

Віднедавна учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть безкоштовно, незалежно від рівня їхньої освіти, пройти підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

10:45:59 28.11.2023

Домашнє насильство: як побороти проблему

ЩО ТАКЕ ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО? Домашнє насильство - діяння (дії або бездіяльність) фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими  особами, які спільно проживають (проживали) однією сім’єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь.

13:02:44 24.11.2023

На Львівщині тимчасовою зайнятістю охоплено майже 1300 безробітних

У січні-жовтні поточного року до тимчасової зайнятості залучено понад 1280 жителів Львівщини, з котрих більш як 480 виконували громадські та інші роботи тимчасового характеру, і майже 800 – суспільно корисні.

14:00:13 22.11.2023

Інформування щодо профілактики сказу на території територіальної громади

Самбірське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у  Львівській  області, на виконання листа Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 07.11.2023 № 11.3.2-3/23468 в рамках реалізації підходу «Єдине здоров`я» за результатами конференції щодо сказу в Україні «Співпрацюй, навчайся, ліквідуй!», яку було організовано ВООЗ у співпраці з Держпродспоживслужбою, МОЗ, Центром громадського здоров’я МОЗ (ЦГЗ) та у партнерстві з Продовольчою та сільськогосподарською організацією (FAO) і Всесвітньою організацією охорони здоров'я тварин (WOAH) за фінансової підтримки Уряду Німеччини та яка проходила упродовж 18-19 жовтня 2023 року, з метою підвищення обізнаності громадян щодо небезпеки сказу для тварин та людей, а також інформування щодо профілактики сказу на території територіальної громади та інформування жителів громади, подаємо інформаційні матеріали на тему: український переклад брошури "Хочеш мати друга? Будь другом!" та глобальний стратегічний план із ліквідації сказу людини, що передається собаками, до 2030р. "Нуль до 2030р"    

15:16:57 20.11.2023

Щодо відображення у розрахункових документах РРО/ПРРО інформації щодо оплати товарів частинами

  Турківська ДПІ інформує, що у разі продажу товарів на умовах внесення оплати частинами, приймання кожної частини оплати має бути здійснено із дотримання вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265), супроводжуватись видачею розрахункових документів встановленої форми, змісту.  Як приклад, у разі продажу товару з отриманням попередньої оплати «авансу», у тому числі відповідно до договору у письмовій формі, у першому чеку замість назви має бути зазначено, що це «аванс за ххх», де «ххх» – це назва або артикул товару та вказана саме та сума, яка була отримана від покупця. 

10:09:55 20.11.2023

Особливості заповнення реквізитів платіжної інструкції «Призначення платежу», «Код платника» та «Код фактичного платника»

   Турківська ДПІ нагадує, що перелік обов’язкових реквізитів платіжної інструкції, які заповнюються платниками, визначено Інструкцією про безготівкові розрахунки в національній валюті користувачів платіжних послуг, затвердженою постановою Правління Національного банку України від 29.07.2022 № 163, та Порядком заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 22.03.2023 № 148 (далі – Порядок № 148). Зокрема, акцентуємо увагу на особливостях заповнення 3-х реквізитів: «Призначення платежу»; «Код платника»; «Код фактичного платника».

10:07:55 20.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень