A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Кому пропонують зарплату понад 30 тис. грн?

Станом на 15.03.2023 року у базі даних Львівського обласного центру зайнятості налічується 3,9 тис. вільних робочих місць і вакантних посад. Майже у 200 варіантах роботи зарплата коливається від 20 до 30 тис. грн, у більш як 40 вакансіях – понад 30 тис. грн.

10:56:29 16.03.2023

Актуально про особливості законодавства у сфері розрахункових операцій

   Турківська ДПІ нагадує, що з 01.01.2022 набрали чинності вимоги Закону України від 20.09.2019 № 128-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» із змінами та доповненнями, внесеними в зв’язку з прийняттям Закону України від 01.12.2020 № 1017 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій». З набуттям чинності зазначених змін суб’єкти господарювання, у тому числі ФОП ІІ – IV груп єдиного податку, зобов’язані здійснювати розрахункові операції із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

10:54:33 16.03.2023

Доступ до даних реєстру платників ПДВ відновлено

    Турківська ДПІ нагадує про відновлення функціонування пошукового сервісу «Реєстр платників ПДВ», що розміщений за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/registers.  Доступ до відомостей реєстру платників ПДВ надається шляхом пошуку за кодом ЄДРПОУ або ІПН  за умови ідентифікації особи, яка бажає отримати такі відомості, з використанням засобів електронної ідентифікації (кваліфікованим або удосконаленим електронним підписом). 

10:51:30 16.03.2023

Податківці Турківської ДПІ провели навчання-практикум для фізичних осіб – підприємців

    Днями начальниця Турківської ДПІ Марія Павлович провела навчання-практикум для підприємців-початківців  з питань роботи  та подання звітності в електронному вигляді з використанням кваліфікованих сертифікатів електронних цифрових підписів.   Посадовець детально роз’яснила платникам - підприємцям, види діяльності, які можуть здійснюватися такими суб'єктами господарювання, порядок ведення обліку, складання звітності і терміни сплати.

10:50:32 16.03.2023

Чи потрібно ФОПу – платнику ЄП другої групи самостійно нараховувати МПЗ за землі с/г призначення, які не використовуються у господарській діяльності?

    Турківська ДПІ інформує, що для фізичної особи - платника єдиного податку другої групи різниця між сумою загального мінімального податкового зобов'язання та загальною сумою сплачених податків, зборів, платежів та витрат на оренду земельних ділянок обчислюється шляхом віднімання від загального мінімального податкового зобов'язання загальної суми сплачених протягом податкового (звітного) року податків, зборів, платежів та витрат на оренду     земельних  ділянок.         Таким чином, фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої групи нараховують МПЗ за земельні ділянки, які використовують у своїй господарській діяльності. При цьому за земельні ділянки, які не використовуються у господарській діяльності МПЗ нараховує контролюючий орган.  

10:48:13 16.03.2023

У яких випадках відбувається повернення надміру та/або помилково сплачених сум єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

    Турківська ДПІ інформує, що відповідно до п. 5 Порядку зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.07.2021 № 417 (далі – Порядок № 417), повернення надміру та/або помилково сплачених сум єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) здійснюється у випадках: 1. Надмірної або помилкової сплати сум єдиного внеску та/або застосованих фінансових санкцій на належний рахунок 3556.

10:47:54 16.03.2023

Право платника єдиного податку першої або другої групи не сплачувати ЄП

    Турківська ДПІ інформує, що з 1 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України платники єдиного податку першої та другої груп мають право не сплачувати єдиний податок.  Надане ПКУ платникам єдиного податку першої та другої груп право не сплачувати єдиний податок у період з 1 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України за власним бажанням може бути використане платниками єдиного податку за весь період або використане частково (за окремі місяці). 

10:45:17 16.03.2023

Граничні строки сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи

    Турківська ДПІ інформує, що протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) – для фізичних осіб – підприємців та фізичних осіб, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування);  До 1 серпня року, що настає за звітним – для громадян та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність. 

10:43:31 16.03.2023

Відбулася “гаряча лінія" у Турківській ДПІ

   У Турківській державній податковій інспекції відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з актуальних питань податкового законодавства. На запитання абонентів відповідала начальник ДПІ Марія Павлович. Багато запитань надходило стосовно нюансів цьогорічної Деклараційної кампанії.

10:41:10 16.03.2023

ПАМ'ЯТКА ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ ЩОДО ПРОФІЛАКТИКИ БОТУЛІЗМУ

Ботулізм – гостра токсикоінфекція, викликана паличкою Clostridium botolinum і її токсином, що міститься в неправильно приготовлених і збережених консервах. Присутність ботулотоксину в харчових продуктах не змінює їх органолептичних властивостей.

10:14:13 14.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень