A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Хто має сплачувати мінімальне податкове зобов’язання?

    Турківська ДПІ нагадує, що платники податків, у яких у наявності та/або користуванні (оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні) є земельні ділянки, віднесені до сільськогосподарських угідь, мають обов’язок сплачувати податки у вигляді мінімального податкового зобов’язання (Закон України від 30 листопада 2021 року № 1914).  Для сплати податків у вигляді мінімального податкового зобов’язання введені окремі коди класифікації доходів бюджету (наказ Міністерства фінансів України від 27.03.2023 № 154) та Державною казначейською службою України відкриті відповідні рахунки для зарахування таких коштів до бюджету. 

09:35:39 31.05.2023

Турківські податківці переконані, що якісне роз’яснення законодавства – одна з необхідних умов неухильного його виконання

    Начальником Турківської ДПІ Марією Павлович організовано низку інформаційно-роз'яснювальних заходів щодо обов’язкового виконання суб'єктами господарювання норм чинного податкового законодавства. Надано роз’яснення щодо реєстрації ФОП, використання електронних сервісів ДПС України, зокрема Електронного кабінету платника; порядку застосування РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій, забезпечення використання електронних платіжних засобів, порядку ведення обліку товарних запасів, оформлення трудових відносин з найманими працівниками; погашення податкового боргу; щодо декларування податкової знижки.

09:32:57 31.05.2023

У Турківській ДПІ проведено гарячу лінію з питань спати земельного податку з фізичних осіб

      Начальницею Турківської  ДПІ Марією Павлович проведено гарячу лінію з питань спати земельного податку з фізичних осіб. Надаємо відповіді на запитання, з якими звертались платники.   Питання: Чи буде звільнена від сплати земельного податку фізична особа, яка користується пільгою з цього податку, у разі надання нею в оренду земельної ділянки, окремих будівель, споруд або їх частин, що знаходяться на цій земельній ділянці, іншій фізичній чи юридичній особі (не платнику ФСП)?

09:29:04 31.05.2023

Як здійснюється розстрочення (відстрочення) податкового боргу платника податків?

    Турківська ДПІ повідомляє, що Розстрочення та відстрочення грошових зобов’язань (податкового боргу) платників податків здійснюється органами ДПС згідно з положеннями статті 100 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року № 1235 «Про затвердження переліку обставин, що свідчать про наявність загрози виникнення або накопичення податкового боргу, і доказів існування таких обставин» (далі – Перелік обставин) та Порядком розстрочення (відстрочення) грошових зобов’язань та податкового боргу платників податків, затвердженим наказом Міндоходів від 10.10.2013 № 574, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 31.10.2013 за № 1853/24385 (далі – Порядок). Відповідно до пункту 100.1 статті 100 Кодексу розстроченням, відстроченням грошових зобов’язань або податкового боргу є перенесення строків сплати платником податків його грошових зобов’язань або податкового боргу під проценти, розмір яких дорівнює розміру 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день прийняття контролюючим органом рішення про розстрочення, відстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу. На сьогодні процентна ставка по розстрочках та відстрочках становить 30 відсотків річних.

09:27:59 31.05.2023

Управління молоді та спорту Львівської ОВА спільно з КЗ ЛОР «Львівський обласний молодіжний центр» та громадською організацією «Медіаторія» організовують щорічний обласний форум з неформальної освіти #Не_формат

Управління молоді та спорту Львівської ОВА спільно з КЗ ЛОР «Львівський обласний молодіжний центр» та громадською організацією «Медіаторія» організовують щорічний обласний форум з неформальної освіти #Не_формат. Форум одноденний та запланований на 24 червня 2023 року у Центрі Шептицьких (вул. Стрийська, 29-А).

16:40:18 29.05.2023

Щодо відбору у «Школу Учасника закупівель»

Повідомляємо, Департаментом економічної політики Львівської обласної державної адміністрації запроваджується новий проєкт «Школа Учасника закупівель» для представників бізнесу Львівщини. Однією з вагомих підстав для запровадження такої школи, є вдалий досвід проведення аналогічного заходу для замовників «Школа Уповноважених осіб».

10:02:19 29.05.2023

Щодо проведення «Школи Уповноважених осіб»

Турківська міська рада повідомляє, що Департаментом економічної політики Львівської обласної державної адміністрації спільно з «Центром громадського моніторингу та досліджень» буде проведена навчальна програма «Школа Уповноважених осіб» для представників органів державної влади, місцевого самоврядування та об’єднаних територіальних громад, які нещодавно стали або мають намір стати уповноваженими особами і займатись закупівлями професійно. Навчальна програма складається з двох дводенних модулів, які відбудуться у місті Львові:

10:36:16 25.05.2023

Щодо підвищення рівня обізнаності в питаннях кібербезпеки

Забезпечення надійного кіберзахисту – одне з ключових завдань для кожного українця та організації будь-якої форми власності. Адже кібервійна триває, а загроза з боку російських хакерів не знижується. У сучасному цифровому світі, кіберзагрози стають все більш серйозними, і важливо приділяти належну увагу захисту своїх персональних даних, комп'ютерних систем та мереж. Міністерство культури та інформаційної політики України разом з Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки та Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України підготувало ряд інформаційних матеріалів для підвищення рівня обізнаності громадян в питаннях кібербезпеки. А саме:

10:35:29 25.05.2023

Пошиття одягу, виробництво меблів: які бізнеси будуть розвиватися на Львівщині завдяки програмі «єРобота»

За результатами розгляду заяв, надісланих у шостій хвилі, тобто з 10 до 23 квітня цього року, Державний центр зайнятості ухвалив позитивні рішення про надання мікрогрантів у розмірі від 50 до 250 тисяч гривень 323 учасникам програми «єРобота» на започаткування або розвиток бізнесу. З-посеред них – 60 заявників із нашої області. Вони зобов’язалися створити 135 нових робочих місць. За кількістю грантоотримувачів на тлі інших регіонів Львівщина – у трійці лідерів.

13:57:36 22.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень