A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Про звільнення від сплати окремих податків юридичних осіб - платників єдиного податку

    Турківська ДПІ нагадує, що юридичні особи, які є платниками єдиного податку ІІІ та ІV груп, звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з певних податків і зборів. Зокрема, платники єдиного податку ІІІ - ІV груп звільняються від сплати: - податку на прибуток підприємств (крім випадків, передбачених, зокрема, абзацами 2 та 3 п.п. 133.1.1 п. 133.1 ст. 133 Податкового кодексу України);

10:22:41 03.11.2022

Закон України №1914: облік товарних запасів для фізичних осіб

      Турківська ДПІ повідомляє, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо), при продажу товарів зобов’язані вести в порядку, встановленому законодавством, облік товарних запасів, здійснювати продаж лише тих товарів, що відображені в такому обліку (абзац перший пункту 12 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (Закон № 265) в редакції Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (далі – Закон № 1914)). Закон № 1914 прямо закріпив повноваження Міністерства фінансів України встановлювати порядок та форму обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку (відповідні зміни внесені до ст. 3 Закону № 265).

10:04:01 03.11.2022

Щодо опитування

Громадська спілка КАРПАТСЬКИЙ СМАК пропонує пройти опитування керівникам бізнесу сільськогосподарської та харчової галузі. Основною метою опитування є виявлення вектору підвищення конкурентоспроможності. Результати опитування дадуть змогу визначити стан підприємств, потреби супроводу та забезпечення консультаційної, практичної допомоги.

14:42:38 02.11.2022

Про небезпеку тютюнопаління для здоров’я і життя людини

Тютюновий дим – отрута, яка містить у собі не тільки нікотин, а ще приблизно 1000 особливо отруйних твердих і газоподібних речовин. Окрім негативного впливу на нервову систему і мозок, серцево-судинну і дихальну системи, тютюнопаління збільшує ризик захворювання злоякісними новоутвореннями. Особливо небезпечним є так зване «пасивне куріння», інформує  Самбірське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області.

10:49:49 31.10.2022

Про розміщення інформаційних матеріалів стосовно відзначення Дня захисників і захисниць України та 80-річчя УПА

Міністерство освіти і науки до Дня захисників і захисниць України та 80-річчя Української повстанської армії надсилає для використання у роботі та розміщення на офіційних сайтах інформаційні матеріали та презентацію «Голоси боротьби», присвячені визвольній боротьбі Українського народу, повстанцям та учасницям визвольного руху, які виборювали державність і незалежність, розроблених Український інститутом національної пам’яті.

13:59:30 27.10.2022

Що робити, якщо мережа вашого оператора недоступна та як додзвонитися до екстрених служб: роз'яснення

Щоденно оператори мобільного зв’язку роблять все можливе, щоб забезпечити послугами зв’язку населення Львівської області. Але через масовані рекетні обстріли по Україні можуть виникати проблеми з мобільним зв‘язком. Як вдається підтримувати роботу мережі під час відключення електроживлення:

11:42:58 27.10.2022

Щодо впровадження Державного аграрного реєстру

В додаток до листа Львівської обласної військової адміністрації від 29.09.2022 № 5/28-9226/0/2-22-17.3.1 щодо впровадження Державного аграрного реєстру, надання інформації про відповідальних осіб у відповідних структурах за реєстрацію в Державному аграрному реєстрі (далі - ДАР) та надання практичної допомоги сільському населенню та агровиробникам у реєстрації в системі та поданні заявок на участь у програмах департамент агропромислового розвитку повідомляє наступне. Згідно Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Уряду від 16.08.2022 № 918 (https://cutt.ly/VNrSmlm), після перевірки заявок та відомостей про отримувача та затвердження Мінагрополітики розподілу бюджетних коштів, задля отримання коштів, необхідно підписати договір. Підписання таких договорів відбувається онлайн в ДАР, шляхом накладення електронного підпису. Без підписання договору, кошти не будуть перераховані на рахунок, зазначений в системі ДАР. Перші договори вже почали з’являтися в реєстрі.

15:10:22 24.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень