A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Декларування 2021: право на податкову знижку за іпотечним кредитом

Турківська ДПІ нагадує, що згідно із п.п. 14.1.170 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, - документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку - резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених ПКУ. Іпотечний житловий кредит - фінансовий кредит, що надається фізичній особі банківською чи іншою фінансовою установою відповідно до закону строком не менш як на п’ять повних календарних років для фінансування витрат, пов’язаних з придбанням квартири (кімнати) чи житлового будинку (його частини) або будівництвом житлового будинку (його частини), що надаються у власність позичальника, з прийняттям кредитором такого житла (землі, що знаходиться під таким житловим будинком, у тому числі присадибної ділянки) у заставу (п.п. 14.1.87 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).

11:01:23 22.12.2021

Хто із співвласників є декларантом об’єкта житлової нерухомості, який належить декільком фізичним особам на праві спільної сумісної власності без поділу на частки, а загальна площа такого об’єкта перевищує площу активів, що не декларуються

Турківська ДПІ інформує, що Згідно з п.п. «б» п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування можуть бути нерухоме майно (земельні ділянки, об’єкти житлової і нежитлової нерухомості), що належить декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходиться (зареєстроване, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. Відповідно до частини першої ст. 368 Цивільного кодексу України від 16 січня 2003 року № 435-IV із змінами та доповненнями (далі – ЦКУ) спільна власність двох або більше осіб без визначення часток кожного з них у праві власності є спільною сумісною власністю.

10:42:05 22.12.2021

Право на застосування спрощеної системи в наступному році мають платники єдиного податку за умови не перевищення обсягу доходу

Турківська ДПІ інформує про наступне, що відповідно до п. 292.16 ст. 292 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) право на застосування спрощеної системи оподаткування в наступному календарному році мають платники єдиного податку за умови не перевищення протягом календарного року обсягу доходу, встановленого для відповідної групи платників єдиного податку. При цьому якщо протягом календарного року платники першої і другої груп використали право на застосування іншої ставки єдиного податку у зв’язку з перевищенням обсягу доходу, встановленого для відповідної групи, право на застосування спрощеної системи оподаткування в наступному календарному році такі платники мають за умови не перевищення ними протягом календарного року обсягу доходу, встановленого п.п. 3 п. 291.4 ст. 291 ПКУ (для третьої групи).

10:41:20 22.12.2021

Добровільна декларація: визначення витрат на придбання предметів мистецтва, дорогоцінного каміння, ювелірних виробів

Турківська ДПІ  інформує, на підставі яких документів визначаються витрати на придбання/набуття предметів мистецтва та антикваріату, дорогоцінного каміння, ювелірних виробів з метою заповнення розділу VII одноразової (спеціальної) добровільної декларації. Відповідно до п.п. «в» п. 4 підрозділ 94 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування можуть бути визначені підпунктами 14.1.280 і 14.1.281 п. 14.1 ст. 14 ПКУ активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Декларація), зокрема, рухоме майно, у тому числі інше цінне рухоме майно (предмети мистецтва та антикваріату, дорогоцінні метали, дорогоцінне каміння, ювелірні вироби тощо).

10:39:15 22.12.2021

Як подати заявку на отримання 1000 грн у застосунку Дія - покрокова інструкція від Мінцифри

На пілотну версію проєкту ЄПідтримка зареєструвалося понад 4,5 млн українців, а 4,1 млн громадян України відкрили спеціальні картки у банках. Загалом 2,7 млн українців вже подали свої заявки на виплати.

13:21:00 20.12.2021

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДИТЯЧИЙ ТВОРЧИЙ КОНКУРС «НОВОРІЧНА МРІЯ»

Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення, Благодійний фонд «Об’єднання світових культур»,  Українська молодіжна правнича асамблея, Українська асоціація підтримки творчої молоді разом з Міністерством реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міністерством у справах ветеранів України та за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного підприємства «Центр захисту інформаційного простору України» проводять Всеукраїнський дитячий творчий конкурс «НОВОРІЧНА МРІЯ».

09:04:30 17.12.2021

Про застосування РРО платниками податків та одноразове декларування активів під час семінару в Турківській ДПІ

Днями начальником Турківської ДПІ Марією Павлович проведено семінар з платниками Турківської громади щодо новацій податкового законодавства, застосування РРО та ПРРО та одноразового декларування активів фізичних осіб. Фахівці Турківської ДПІ звернули особливу увагу на обов’язкове  застосування реєстраторів розрахункових операцій, програмних РРО з 1 січня 2022 року у разі проведення готівкових розрахунків підприємцями, які є платниками єдиного податку другої – четвертої груп та порекомендувала платникам завчасно потурбуватись про їх реєстрацію.

09:42:52 15.12.2021

Реєстрація програмного реєстратора розрахункових операцій

Турківська ДПІ повідомляє, що суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (далі - ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган.  Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316603), що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет або засобами телекомунікацій.

09:41:29 15.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень