A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Що необхідно зробити у разі виявлення несправностей програмного РРО

Турківська ДПІ повідомляє, що  при виявленні несправностей реєстратора розрахункових операцій (далі - РРО) або пошкодження засобів контролю необхідно письмово або засобами телекомунікацій повідомити центр сервісного обслуговування протягом робочого дня, в якому виявлено несправності чи пошкодження. Одночасно, до контролюючого органу, у якому зареєстрований суб’єкт господарювання як платник податків, направляється інформація протягом двох робочих днів після дня виявлення несправностей чи пошкоджень.

16:12:38 01.12.2021

Декларування 2021: податкова знижка на навчання

Турківська ДПІ повідомляє, що платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу за наслідками звітного податкового року фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення (п.п. 166.3.3 ст. 166 ПКУ). Членами сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення вважаються її батьки, її чоловік або дружина, діти такої фізичної особи, у тому числі усиновлені (п.п. 14.1.263 ст. 14 Кодексу).

14:00:48 01.12.2021

Чи має право декларант подати повторно звітну одноразову (спеціальну) добровільну декларацію (далі – Декларація), якщо ним вже подавалась звітна Декларація, але сума збору, зазначена у ній, не сплачена або сплачена в неповному обсязі

Турківська ДПІ повідомляє,що відповідно до абзацу шостого п. 12 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) у разі несплати або сплати в неповному обсязі суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – Збір), зазначеної в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації (далі – Декларація), у встановлений підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ строк Декларація вважається неподаною та на декларанта не поширюються передбачені підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ державні гарантії та звільнення від відповідальності. Разом з тим, згідно з п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ декларант, який має намір скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням щодо належних йому активів фізичної особи, протягом визначеного підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ періоду одноразового (спеціального) добровільного декларування має право добровільно подати до контролюючого органу Декларацію в порядку та за формою, встановленими центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

14:00:42 01.12.2021

Якими документами ФО може підтвердити, що вона подала одноразову (спеціальну) добровільну декларацію

Турківська ДПІ повідомляє, що відповідно до п. 1 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою, визначеною п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ ПКУ, належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021 року.

13:56:28 01.12.2021

Турківська ДПІ на зв’язку: Актуальні питання одноразового (спеціального) добровільного декларування

Днями в Турківській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія». На питання платників щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування відповідала начальник ДПІ Марія Павлович. Пропонуємо найбільш актуальні питання-відповіді: У який термін проводиться одноразове (спеціальне) добровільне декларування?

13:52:28 01.12.2021

Одноразове добровільне декларування: Хто не зможе скористатися

Турківська ДПІ повідомляє, що декларантами не можуть бути особи, які станом на дату початку періоду одноразового (спеціального) добровільного декларування є малолітніми/неповнолітніми або недієздатними особами і при цьому перебувають на повному утриманні інших осіб (у тому числі батьків) та/або держави, або є особами, дієздатність яких обмежена і над такими особами встановлена опіка/піклування. Декларантами також не можуть бути особи, які за будь-який рік, починаючи з 1 січня 2005 року, подавали або мають подавати декларації відповідно до законів, що визначають чи визначали правові та організаційні засади у сфері запобігання корупції (крім тих, які претендували або претендують на зайняття посад, перебування на яких вимагає чи вимагало від особи подання відповідної декларації, та не були призначені або обрані на відповідні посади).

09:57:44 29.11.2021

На які активи фізичної особи не поширюються державні гарантії та звільнення від відповідальності

Турківська ДПІ повідомляє, що відповідно до п. 1 підрозділу 94 розділу ХХ Податкового кодексу України (далі – Кодекс) одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою, визначеною пунктом 3 цього підрозділу, належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021 року. Згідно з п. 19 підрозділу 94 розділу ХХ Кодексу державні гарантії та звільнення від відповідальності, передбачені підрозділом 94 розділу ХХ Кодексу, не поширюються на активи, здобуті внаслідок вчинення кримінальних правопорушень, крім кримінальних правопорушень, передбачених статтями 212, 2121 (щодо сплати податків як фізичною особою чи фізичною особою - підприємцем), статтею 366 (щодо документів податкової та/або фінансової звітності, митних декларацій, податкових накладних, первинних документів, іншої звітності з податків, зборів, обов'язкових платежів), статтею 367 (якщо злочин пов'язаний з порушенням вимог податкового, митного, валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи) Кримінального кодексу України.

09:56:57 29.11.2021

Угода між відділом освіти, культури і туризму Турківської міської ради та Об’єднаної територіальної організації профспілки працівників освіти і науки України Турківської міської, Боринської  селищної територіальних громад на 2021 – 2025 роки

25 листопада 2021 року на засіданні виконавчого комітету Турківської міської ради затверджено Угоду між відділом освіти, культури і туризму Турківської міської ради та Об’єднаної територіальної організації профспілки працівників освіти і науки України Турківської міської, Боринської  селищної територіальних громад на 2021 – 2025 роки (додається)

14:02:04 26.11.2021

Чи можуть паперові лікарняні видаватись як продовження електронних

З першого жовтня усі заклади охорони здоров’я перейшли на створення медичних висновків замість видачі паперових лікарняних. Однак існують чотири виключення, у разі яких пацієнту видадуть паперовий листок непрацездатності:

13:15:58 26.11.2021

Уряд змінив окремі положення порядку надання житлових субсидій: як громадянам подати документи

Щоб надати допомогу на оплату житлово-комунальних послуг найбільш незахищеним категоріям громадян, Уряд змінив окремі положення порядку надання житлових субсидій. Про це під час брифінгу наголосив начальник відділу житлових субсидій, соціальних виплат та допомог Василь Гельбич.

08:11:01 26.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень