A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Турківська ДПІ інформує

На цьому тижні працівники Турквської ДПІ поспілкувались з платниками податків Турківської громади щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету. Особливу увагу приділили сплаті збору, що здійснюється декларантом протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

09:19:04 08.12.2021

З 01 грудня 2021 року збільшено мінімальну заробітну плату : як це впливає на розмір податків та внесків для ФОП

Самбірська ДПІ, повідомляє, що з 01 грудня 2021 року в Україні  зросла мінімальна заробітна плата – це передбачено Законом України «Про Державний бюджет України  на 2021 рік». Отже,  з 01 грудня   2021 року:

09:18:09 08.12.2021

Чи може юридична особа, яка має електронний підпис, отримати його для ПРРО без відвідування відокремленого пункту реєстрації?

Самбірська ДПІ інформує, що юридична особа (керівник або посадова особа) – так,  фізична особа – підприємець – ні. Отримання кваліфікованого електронного підпису (далі – КЕП) для програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО) без відвідування відокремленого пункту реєстрації (далі – ВПР) можливе виключно для юридичних осіб (керівника або посадової особи) за наявності чинного КЕП.

11:18:05 06.12.2021

Про одноразове (спеціальне) добровільне декларування

Начальник Турківької ДПІ Марія Павлович надала коментар та роз’яснила, в яких випадках декларант має право подати нову звітну одноразову (спеціальну) добровільну декларацію. Так, відповідно до пп. 6.3 п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України у період проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування відповідно до підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України декларант має право уточнити інформацію, зазначену у попередньо поданій одноразовій (спеціальній) добровільній декларації, виключно шляхом подання нової Декларації у порядку, визначеному підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України.

11:16:55 06.12.2021

Особа, якій не вистачає до страхового стажу декілька місяців, може заключити договір про добровільну участь

Самбірська ДПІ звертає увагу, що особа, якій не вистачає до страхового стажу декількох місяців, може заключити договір про добровільну участь, яким передбачена одноразова сплата єдиного внеску за попередні періоди (у тому числі за період з 01 січня 2004 року по 31 грудня 2010 року), в яких вона не підлягала загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню на будь-який період, але не менше одного місяця. Сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць такого періоду не може бути меншою за мінімальний страховий внесок на дату укладення договору, помножений на коефіцієнт 2. В усіх випадках ця сума не може бути більшою за суму єдиного внеску, обчисленого виходячи з максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої на дату укладення договору.

11:11:05 06.12.2021

Що зазначати в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації?

Турківська ДПІ роз’яснює, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами. В одноразовій (спеціальній) добровільній декларації зазначається така інформація:

11:10:47 06.12.2021

В яких випадках декларант має право подати нову звітну одноразову (спеціальну) добровільну декларацію?

Турківська ДПІ повідомляє, що відповідно до п.п. 6.3 п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) у період проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування відповідно до підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ декларант має право уточнити інформацію, зазначену у попередньо поданій одноразовій (спеціальній) добровільній декларації (далі – Декларація), виключно шляхом подання нової Декларації у порядку, визначеному підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ. При цьому попередньо подана Декларація, інформація з якої уточнюється, вважається анульованою. Після завершення періоду проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування платник податків має право подати уточнюючий розрахунок до раніше поданої Декларації виключно у випадках, передбачених підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ. консультацій, інформаційно-довідкових послуг з питань податкового та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на контролюючі органи.

11:10:45 06.12.2021

Роботою забезпечено майже 50 осіб з інвалідністю

У Турківській районній філії Львівського ОЦЗ упродовж одинадцяти місяців поточного року соціальні послуги служби зайнятості з метою працевлаштування отримали 230 осіб з інвалідністю, з них майже 50 особам вдалося знайти місце праці на постійній основі.

16:26:54 02.12.2021

З 1 грудня для населення змінюються розміри соціальних виплат

Відповідно до статті 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» з 1 грудня цього року збільшуються розміри прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі ? 393 гривні, а для основних соціальних і демографічних груп населення, зокрема, для дітей віком до 6 років 2 100 гривень, для дітей віком від 6 до 18 років ? 2 618 гривень, для працездатних осіб ? 2481 гривня, для осіб, які втратили працездатність ? 1934 гривні.

08:24:05 02.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень