A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Як заповнити податкову декларацію з транспортного податку?

    Турківська ДПІ інформує, що для зручності та допомоги платникам при складанні податкової декларації Державна податкова служба України розробила навчальний відеоролик з питання заповнення податкової декларації з транспортного податку. У цьому відеоролику, зокрема, зазначається, що форма декларації затверджена наказом Міністерства фінансів України від 10.04.2015 року № 415 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 30.11.2022 року № 401, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 13 грудня 2022 року за № 1585 /138921) зі змінами.

10:25:30 19.02.2024

Граничні строки подання податкової декларації про майновий стан і доходи

    Турківська ДПІ нагадує, що триває Деклараційна кампанія ­– 2024. Прозвітувати про доходи, отримані протягом минулого року, громадяни та фізичні особи – підприємці мають у визначені законодавством строки. Так, граничні строки подання декларації:

10:23:17 19.02.2024

Сплата податку та збору здійснюється платником податку безпосередньо або його представником

    Турківська ДПІ нагадує, що відповідно до п.38.2 ст.38 Податкового кодексу України, сплата податку та збору здійснюється платником податку безпосередньо, а у випадках, передбачених податковим законодавством, - податковим агентом, або представником платника податку.   Згідно з п.19.1 ст.19 ПКУ, платник податків веде справи, пов'язані зі сплатою податків, особисто або через свого представника. Особиста участь платника податків в податкових відносинах не позбавляє його права мати свого представника, як і участь податкового представника не позбавляє платника податків права на особисту участь у таких відносинах.  

10:22:50 19.02.2024

Розрахунки за послуги здійснюються виключно через банківські системи дистанційного обслуговування та/або сервіси переказу коштів: що з РРО/ПРРО?

    Турківська ДПІ повідомляє, що пунктом 14 статті 9 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265) встановлено, що РРО/ПРРО та розрахункові книжки не застосовуються при здійсненні розрахунків за послуги, у разі проведення таких розрахунків виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів.  Таким чином, суб’єкти господарювання, які не приймають оплату за надані послуги готівкою та/або не здійснюють приймання оплати в безготівковій формі, за допомогою електронних платіжних засобів (платіжних карток), жетонів, талонів тощо, звільняються від обов’язкового застосування РРО/ПРРО при прийманні оплати за послуги. 

10:20:15 19.02.2024

Як включити організацію до Реєстру неприбуткових установ та організацій

    Турківська ДПІ інформує, що Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 440, зі змінами (далі – Порядок).  Згідно з абзацом дев’ятим п. 6 Порядку, контролюючий орган може проводити перевірку відомостей, що містяться у поданих документах, щодо відповідності вимогам, встановленим Податковим кодексом України (далі – Кодекс) та законодавством, що регулює діяльність відповідної неприбуткової організації. 

10:16:03 19.02.2024

Коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель для визначення МПЗ за 2023 рік

    Турківська ДПІ інформує, що відповідно до ст. 381 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) для розрахунку суми МПЗ застосовується нормативна грошова оцінка земель з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного відповідно до порядку, встановленого Кодексом для справляння плати за землю. Базою оподаткування платою за землю є нормативна грошова оцінка земельної ділянки з урахуванням коефіцієнта індексації (пп. 271.1.1 п. 271.1 ст. 271 Кодексу).

10:15:31 19.02.2024

Декларування 2024 – тема робочих зустрічей з платниками податків у Турківській ДПІ

Під час проведення робочих зустрічей начальник Турківської ДПІ Марія Павлович проінформувала, що з 01 січня 2024 року розпочалася кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році.  Посадовець роз’яснила порядок подання податкової декларації про майновий стан і доходи та надала консультації щодо її заповнення, акцентуючи увагу на зручності використання електронних сервісів ДПС України «Електронний кабінет» з використанням функції передзаповнення декларації та безкоштовного мобільного застосунку «Моя податкова». Платників проінформовано щодо переваг використання електронного цифрового підпису для роботи в електронних сервісах ДПС та, зокрема, подання Податкової декларації про майновий стан і доходи.   Марія Павлович нагадала хто з платників зобов’язані та мають право подати декларації та зазначила, що декларуванню підлягають доходи, отримані не від податкових агентів; від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування чи отримання в дарунок майна не від членів сім’ї першого та другого ступеня споріднення, іноземні та інвестиційні доходи. 

10:11:11 19.02.2024

Як зареєструвати дитину у Державному реєстрі фізичних осіб

    Турківська ДПІ нагадує, що облікова картка фізичної особи – платника податків за формою № 1ДР малолітньої особи (до 14 років) подається одним із батьків (усиновителем, опікуном, піклувальником) за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного із батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника), який містить необхідні для реєстрації реквізити (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, місце народження, місце проживання (за наявності), громадянство). Якщо в документі, що посвідчує особу одного із батьків відсутня інформація про задеклароване (зареєстроване) місце проживання (перебування) необхідно пред’явити витяг з реєстру територіальної громади.

10:09:34 19.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень