Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Навчання на безоплатній основі пройшли майже 50 учасників бойових дій

Торік постановою Кабінету Міністрів України затверджена програма, відповідно до якої учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть безкоштовно, незалежно від рівня їхньої освіти, пройти підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

10:54:47 12.06.2024

Штрафні санкції за неподання/несвоєчасне подання податкової звітності

   Турківська ДПІ інформує, що пунктом 120.1 ст. 120 ПКУ передбачена відповідальність за неподання або несвоєчасне подання податкової звітності, зокрема, неподання (крім випадків, якщо податкова декларація не подається відповідно до п. 49.2 ст. 49 ПКУ) або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов’язаними нараховувати і сплачувати податки та збори, платежі, контроль за сплатою яких покладено на контролюючі органи, податкових декларацій (розрахунків), а також іншої звітності, обов’язок подання якої до контролюючих органів передбачено ПКУ, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 340 грн., за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.  Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 грн. за кожне таке неподання або несвоєчасне подання. 

10:53:33 12.06.2024

Щодо термінів сплати  транспортного податку

Турківська ДПІ нагадує, що відповідно до п.п. 267.7.1 п. 267.7 ст. 267 Податкового кодексу транспортний податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування і зараховується до відповідного бюджету згідно з положеннями Бюджетного кодексу України.  Транспортний податок сплачується у строки сплати податку, встановлені п.п. 267.8.1 п. 267.8 ст. 267 ПКУ, а саме: 

10:52:22 12.06.2024

Реєстрація РРО/ПРРО в контролюючих органах

    Турківська ДПІ інформує, що для проведення розрахунків суб’єкт господарювання обирає самостійно – РРО чи ПРРО він буде застосовувати. Якщо надає перевагу ПРРО, то обирає самостійно – безоплатний ПРРО від ДПС чи комерційний ПРРО.  Безоплатний ПРРО від ДПС розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах (завантажити можна за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ ). 

10:51:14 12.06.2024

Проведено семінар з платниками податків щодо новацій в законодавстві

Днями за участі фахівців Турківської ДПІ відбувся семінар для платників податків на тему «Щодо новацій в законодавстві в умовах воєнного стану». Фахівці ДПІ в ході заходу повідомили про новації в податковому законодавстві, а саме: 16.03.2024 набрав чинності (крім окремих норм) Закон України від 23 лютого 2024 року 3603-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства» (далі – Закон № 3603).  

10:49:01 12.06.2024

Податкова знижка для громадян у мобільному застосунку «Моя податкова»

    Турківська ДПІ нагадує, що мобільний застосунок «Моя податкова» у розділі «Послуги» надає можливість подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки.  Для цього: 

10:47:42 12.06.2024

Сервіси Електронного кабінету для суб’єктів господарювання

Турківська ДПІ інформує, що Електронний кабінет – це інформаційно-комунікаційна система, яка створена для забезпечення реалізації платниками податків та державними органами своїх прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом України, в електронному вигляді.   Сервіси приватної частини Е-кабінету для суб’єктів господарювання: 

10:46:34 12.06.2024

Де можна ознайомитися з електронними формами документів? 

   Турківська ДПІ інформує, що з електронними формами документів, які платники податків використовують під час звітування та виконання податкових зобов’язань, можна ознайомитися на вебпорталі ДПС.  Зокрема, у розділі «Законодавство/Електронні форми документів» можна обрати необхідний електронний файл-декларацію залежно від податку чи збору, а також ознайомитися з іншими електронними документами, що використовують платники податків під час виконання податкових зобов’язань.  

09:58:09 12.06.2024

Для отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів - подайте до податкового органу заяву

   Турківська ДПІ повідомляє, що відповідно до Порядку надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, затвердженого Наказом Міністерства фінансів України 03.09.2018 № 733 (далі – Порядок), для отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (Далі - Довідка), платник подає заяву про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі – Заява), за формою згідно з додатком 2 до Порядку. Заява подається платником (на його вибір):

09:56:38 12.06.2024

Подання фізичною особою – платником податків інформації про податкову адресу (місце проживання)

    Турківська ДПІ інформує, що дані про місце проживання фізичних осіб є обов’язковими і мають суттєве значення для реєстрації та обліку платників податків, оскільки відповідно до ст. 45 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) податковою адресою платника податків – фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі.  Згідно з вимогами статей 63 та 70 Кодексу всі фізичні особи – платники податків та зборів реєструються у контролюючих органах шляхом включення відомостей про них до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр) у порядку, визначеному цим Кодексом. 

09:54:22 12.06.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень