Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

До уваги страхувальників та застрахованих осіб

Старосамбірське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області інформує, якщо працівник має довготривале захворювання, то йому оплатять е-лікарняний лише після одужання.

16:21:40 21.09.2021

Як пройти реабілітацію на базі санаторно-курортних закладів за кошти Фонду?

Відновне лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів дозволяє швидше відновитись після важких захворювань, операцій і травм, а в деяких випадках уберегти від настання первинної інвалідності. Кожна застрахована (офіційно працевлаштована) особа, яка знаходиться в стаціонарі закладу охорони здоров’я, має можливість пройти курс такого лікування за кошти Фонду соціального страхування України. Пацієнти направляються на реабілітацію після закінчення гострого періоду захворювання та за наявності визначеної медичної потреби.

15:43:34 21.09.2021

До уваги страхувальників

Старосамбірське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області інформує: працівник отримав невиробничу травму або мав загальне захворювання, якщо йому створено е-лікарняний з причиною непрацездатності «1»:

11:31:46 20.09.2021

Розширено перелік операцій за рахунками фізичних осіб для одноразового (спеціального) добровільного декларування

Турківська ДПІ повідомляє,  що Національний банк України розширив перелік операцій за поточними рахунками фізичних осіб (резидентів та нерезидентів). Так, з 01 вересня 2021 року ці особи можуть зараховувати кошти з поточних рахунків зі спеціальним режимом використання для одноразового (спеціального) добровільного декларування на поточні рахунки в іноземній та національній валюті. 

16:07:23 15.09.2021

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування у Турківській ДПІ

Начальник Турківської державної податкової інспекції Павлович Марія сьогодні провела сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб». Надаємо відповіді на запитання дозвонювачів

16:01:13 15.09.2021

Щодо проведення щорічної міжнародної екологічної акції до Всесвітнього дня прибирання

18 вересня об 10:00 з метою поліпшення екологічної ситуації в Україні, розвитку волонтерського руху, розбудови екологічного сектору, розвитку місцевих громад, ГО «Let`s do it Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let`s do it World» за підтримки міністерств та відомств, установ та організацій проводиться щорічна міжнародна соціально-екологічна акція з прибирання зелених зонта благоустрою територій – «Всесвітній день чистоти – World Cleanup Day». До акції можуть долучатися як комерційні так і некомерційні організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднуються до акції на рівні корпоративної соціальної відповідальності, засоби масової інформації, лідери думок та пересічні громадяни. Відповідно до зазначеного вище просимо сприяти проведенню акції Всесвітній день прибирання, яка відбудеться 18 вересня 2021 року та безпосередньо взяти участь у прибиранні (Форма реєстрації локацій за посиланням: https://cutt.ly/8WjEckI). Ваша підтримка надасть змогу провести Міжнародну акцію «Всесвітній день чистоти – World Cleanup Day» на високоякісному рівні та зробити вагомий внесок у виховання дбайливого ставлення громадян до довкілля та розвиток волонтерського руху в Україні.

16:43:18 14.09.2021

Чи потрібно подавати до контролюючого органу одноразову (спеціальну) добровільну декларацію з нульовими значеннями?

Турківська ДПІ повідомляє, що відповідно до п. 1 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою, визначеною п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року. При цьому об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування можуть бути визначені підпунктами 14.1.280 і 14.1.281 п. 14.1 ст. 14 ПКУ активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Декларація) (п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

16:31:57 14.09.2021

З вересня стартувало одноразове добровільне декларування: Турківські податківці надають роз’яснення

1 вересня 2021 року, стартувало одноразове (спеціальне) добровільне декларування, яке триватиме до 1 вересня 2022 року. Працівники Турківської ДПІ щоденно надають інформаційно-роз’яснювальні послуги щодо одноразового добровільного декларування. Зокрема, податківці наголошують, що громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи.

16:30:10 14.09.2021

Чи має право на податкову знижку військовослужбовець, який отримує грошове забезпечення?

Податковий кодекс України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ), який регламентує порядок оподаткування доходів фізичних осіб, у тому числі військовослужбовців, не передбачає звільнення від обкладання податком на доходи фізичних осіб грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями у зв’язку з виконанням обов’язків несення служби, крім сум грошового або майнового утримання чи забезпечення військовослужбовців строкової служби (у тому числі осіб, що проходять альтернативну службу), передбачених законом, які виплачуються з бюджету чи бюджетною установою (п.п. 165.1.10 п. 165.1 ст. 165 ПКУ). При цьому, згідно з п. 168.5 ст. 168 ПКУ суми податку на доходи фізичних осіб, що утримуються з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими, особами рядового і начальницького складу Державної кримінально-виконавчої служби України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, державної пожежної охорони, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції, а також визначених Закону України від 20 грудня 1991 року № 2011-XII «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» із змінами та доповненнями членами сім’ї, батьками, утриманцями загиблого (померлого) військовослужбовця, у зв’язку з виконанням обов’язків під час проходження служби, спрямовуються виключно на виплату рівноцінної та повної компенсації втрат доходів цієї категорії громадян.

16:29:14 14.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень