Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

До відома громадян

Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну (далі - БУВР) обслуговує об’єкти протипаводкового захисту  та меліоративні системи з  інженерною інфраструктурою на них (гідротехнічні споруди, захисні дамби, насосні станції та ін.). Основним завданням Управління, згідно Положення про БУВР Західного Бугу та Сяну, є забезпечення реалізації державної політики у сфері управління, використання та відтворення поверхневих водних ресурсів у межах суббасейнів річок Західного Бугу та Сяну, району басейну річки Вісла та Львівської області.

11:13:37 26.09.2024

Шведська неприбуткова організація Beredskapslyftet проводить безоплатне навчання для жінок у рамках проєкту Reskilling Ukraine у партнерстві з Volvo Group

Шведська неприбуткова організація Beredskapslyftet проводить безоплатне навчання для жінок у рамках проєкту Reskilling Ukraine у партнерстві з Volvo Group. Організація шукає жінок Львівської області, які бажають отримати професію операторки екскаватора та навантажувача. 

13:31:06 24.09.2024

Використання КЕП ФОПами та їх найманими працівниками при застосуванні ПРРО

   Турківська ДПІ інформує, що КЕП в ПРРО має використовуватись з дотриманням вимог Закону України «Про електронні довірчі послуги».  В ПРРО може використовуватись КЕП лише тих осіб, дані про сертифікати електронних підписів яких внесені до Реєстру ПРРО, та які є дійсними на момент проведення розрахункової операції. 

13:53:23 23.09.2024

Турківські податківці спілкуються з платниками з метою підвищення їх податкової культури

Відбулась чергова зустріч начальниці Турківської ДПІ Марії Павлович з платниками податків щодо надання адміністративних послуг, роз’яснення податкового законодавства, легалізації найманої праці, погашення податкового боргу та     ін.          Платникам наголошено на перевагах спілкування з податковими органами в електронному вигляді, зокрема за допомогою сервісу ДПС "Електронний кабінет", мобільного застосунку «Моя податкова», електронної скриньки комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Львівській області за адресою lv.ikc@tax.gov.ua. Платникам податків доведено інформацію про удосконалення процесів ведення обліку платежів та створення/удосконалення відповідних сервісів; новації у законодавстві, пов’язані зі сплатою/поверненням платежів, та їх практичне застосування; відкриття Казначейством бюджетних рахунків відповідно до змін у класифікації доходів бюджету та реквізити таких рахунків; порядок повернення платежів з бюджету; отримання Витягу щодо стану розрахунків платників з бюджетами та сплати єдиного внеску; заповнення реквізитів платіжної інструкції під час сплати бюджетних/небюджетних платежів; механізм сплати платежів з використанням єдиного рахунку. 

13:48:41 23.09.2024

ДПС нагадує: які витрати дозволені до включення до податкової знижки

   Турківська ДПІ нагадує перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки. Цей перелік визначений у п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України. Отож, платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, за такі фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати:

13:47:28 23.09.2024

Перехід на єдиний рахунок спрощує процес сплати податкових платежів

   Турківська ДПІ нагадує, що відповідно до статті 351 Податкового кодексу України єдиний рахунок – це рахунок, відкритий у центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, для центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, який може використовуватися платником податків для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків та зборів, передбачених цим Кодексом, єдиного внеску та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи. Єдиний рахунок – це один рахунок для сплати податків, зборів, інших платежів, що контролюються ДПС, та єдиного внеску.

13:44:50 23.09.2024

Про окремі особливості подання звітності платниками єдиного податку четвертої групи 

   Турківська ДПІ інформує, що відповідно до абзацу першого п. 294.1 ст. 294 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку, зокрема, четвертої групи є календарний рік. Сільськогосподарські товаровиробники (фізичні особи – підприємці) згідно з п.п. 298.8.1 п. 298.8 ст. 298 ПКУ для переходу на спрощену систему оподаткування або щорічного підтвердження статусу платника єдиного податку четвертої групи подають не пізніше 20 лютого поточного року:

13:42:29 23.09.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень