Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Граничні строки сплати ПДФО та військового збору декларантами  у 2024 році

    Турківська ДПІ нагадує громадянам, які зобов’язані були подати податкову декларацію, про терміни сплати податкових  зобов’язань відповідно до норм Податкового кодексу України:  до 01.08.2024 року  - для фізичних осіб - підприємців (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування);

10:12:30 05.07.2024

Щодо розвитку мережі ветеранських просторів

Міністерство у справах ветеранів України з метою надання практичної та методологічної допомоги, єдиного підходу до створення та функціонування ветеранських просторів як багатофункціональних закладів для осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей таких осіб і членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, наказом Мінветеранів від 05 червня 2024 року № 168 затвердило Методичні рекомендації щодо створення та функціонування ветеранських просторів.

10:03:13 05.07.2024

Про проведення Астрономічних боїв

З метою популяризації астрономічних знань та сприяння вивченню астрономії зацікавленими учнями українських шкіл, зусиллями переможців Міжнародної олімпіади з астрономії та астрофізики попередніх років та їх наставниками, був створений і набув неабиякої популярності веб сайт «АстроПісочниця» (AstroSandBox, ASB) https://www.astrosandbox.com/.

11:27:51 02.07.2024

Що робити, якщо надходить на ПРРО повідомлення "Не вдалося відновити чек відкриття зміни

    Турківська ДПІ інформує, що у разі надходження на ПРРО повідомлення «Не вдалося відновити чек відкриття зміни необхідно перейти до розділу «Журнал операцій» та у поле пошуку ввести фіскальний номер ПРРО, на якому відкрита зміна та для якого необхідно оновити дані. Потім натиснути кнопку «Завантажити дані».  Після таких дій програма повідомить про результат оновлення даних на такому ПРРО. 

15:48:52 25.06.2024

Актуальна інформація щодо застосування ПРРО – на вебпорталі ДПС

   Турківська ДПІ нагадує, що Державною податковою службою України (далі – ДПС) створено банер «Програмні РРО», який розміщений на офіційному вебпорталі ДПС Головна/БАНЕР/Програмні РРО (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ ).  Матеріали банеру містять актуальні нормативно-правові акти, які регулюють відносини у сфері реєстрації та застосування РРО/ПРРО, відповіді на поширені питання, що надходять до ДПС від користувачів РРО/ПРРО, презентаційні матеріали тощо. Також у банері є: 

15:46:35 25.06.2024

Підприємство стало резидентом Дія Сіті у середині року. Чи відображається нарахований та сплачений податок на прибуток за період нерезиденства? 

   Турківська ДПІ інформує, що у такому випадку при заповненні резидентом Дія Сіті – платником податку на прибуток на особливих умовах Декларації у рядку 01 зазначається дохід від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначений за правилами бухгалтерського обліку, отриманий протягом звітного періоду, в якій у рядках 02, 03, 04, 05 зазначаються показники виключно за період перебування на загальній системі оподаткування податком на прибуток (при цьому платник додає доповнення з поясненням щодо розбіжностей у показниках фінансової звітності та податкової Декларації з податку на прибуток). Водночас такий резидент Дія Сіті – платник податку на прибуток на особливих умовах зазначає показники в тих рядках Додатку ДІЯ до Декларації, де виникли об’єкти та показники для декларування за період перебування резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах.

15:45:44 25.06.2024

Турківська ДПІ: Про особливості застосування спрощеної системи оподаткування

Фахівці Турківської ДПІ надають роз’яснення платникам, щодо застосування спрощеної системи оподаткування. Спрощена система оподаткування встановлює заміну сплати окремих податків і зборів, встановлених п. 297.1 ПКУ, на сплату єдиного податку, з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності. Під час заходу наголошено, що суб`єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Заява подається за вибором платника податків, в один з таких способів: особисто платником податків або уповноваженою особою; надсилається поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення; засобом електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням відповідних вимог законодавства.

15:41:39 25.06.2024

Право на отримання податкової знижки за наслідками 2023 року: документи слід подати до 31 грудня 2024 року

   Турківська ДПІ нагадує, що згідно з визначенням, наведеним у п.п. 14.1.170 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати та/або у вигляді дивідендів, у випадках, визначених ПКУ.  До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги) - п.п. 166.2.1 п. 166.2 ст. 166 ПКУ. 

15:39:25 25.06.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень