Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Щодо оприлюднення повідомлення про плановану діяльність

На виконання пункту 2 статті 4 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» оприлюднюємо повідомлення про плановану діяльність «Нове будівництво, експлуатація та обслуговування вітрової електростанції на території Турківської міської територіальної громади Самбірського району Львівської області (за межами населених пунктів)» суб’єкта господарювання ТОВ «ЕКО-ОПТІМА».

10:47:14 23.07.2024

Щодо запровадження моніторингу випадків загибелі бджіл

За дорученням Міністерства аграрної політики та продовольства України, на виконання листа департаменту агропромислового розвитку ЛОДА від 25.06.2024 №17-367/0/24, з метою узагальнення інформації про кількість випадків загибелі бджіл та встановлення причин, що призвели до цього, просимо забезпечити запровадження моніторингу кількості випадків загибелі бджіл у 2024 році. У моніторингу має зазначатись інформація про випадки отруєння бджіл внаслідок застосування засобів захисту рослин, а також інші можливі причини їх загибелі. Інформацію про випадки отруєння бджіл вносити до моніторингу за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfga5pK1QCEpsjgsw1qSkNiEgakCQMQq_BP qN9VSyldVXu-kA/viewform?usp=pp_url. Інформацію про випадки, які стались у січнітравні 2024 року, просимо вносити, зазначивши у формі дату, коли стався такий випадок. У разі наявності реєстрації пасіки, обов’язково зазначати номер реєстрації.

11:39:22 05.07.2024

«Гаряча лінія» щодо легалізації найманої праці в Турківській ДПІ

   Нещодавно у Турківській ДПІ для платників податків відбувся сеанс телефонного зв`язку «гаряча лінія» з питань оформлення трудових відносин та дотримання роботодавцями законодавства про працю.  На запитання додзвонювачів відповідала начальник ДПІ Марія Павлович. Під час сеансу телефонного зв’язку посадовець відповіла на запитання платників та наголосила, що трудовий договір – це документ, який регулює відносини між працівником і роботодавцем. Він визначає права і обов’язки обох сторін, умови праці, заробітну плату, термін дії, порядок зміни і розірвання. Трудовий договір може бути укладений у письмовій формі і підписаний обома сторонами або оформлений шляхом видання наказу про прийняття працівника на роботу. Трудовий договір може бути строковим або безстроковим, з повним або неповним робочим часом, основним або за сумісництвом залежно від характеру роботи і бажання сторін.

10:25:19 05.07.2024

Як отримати Довідку про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи?

   Турківська ДПІ інформує, що для отримання Довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі – Довідка) платник подає заяву про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи. За формою згідно з додатком 2 до Порядку надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, затвердженого наказом Мінфіну 03.09.2018 №733. Заява подається платником (на його вибір):

10:23:45 05.07.2024

Які пільги зі сплати земельного податку мають фізичні особи?

   Турківська ДПІ інформує, що податковим законодавством передбачено право платників податків на пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб.   Так, від сплати земельного податку звільняються:  

10:21:32 05.07.2024

Куди необхідно звертатись фізичним особам - власникам декількох об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, розміщених в різних населених пунктах, для проведення звірки даних

   Турківська ДПІ нагадує, що відповідно до п.п. 266.7.3 п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою для проведення звірки даних щодо: - об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку;  

10:19:22 05.07.2024

З 1 липня введені в дію деякі зміни з орендної плати за землю

   Турківська ДПІ інформує, що з 1 липня 2024 року набирає чинність Закон України від 09.05.2024 №3706-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей експорту окремих видів товарів у період дії воєнного стану». Цим законом п. 288.5 ПКУ доповнено новим пп. 288.5.6, згідно з яким розмір орендної плати встановлюється у договорі оренди, але річна сума платежу для акціонерного товариства, товариства з обмеженою відповідальністю, 100 відсотків акцій (часток) у статутному капіталі якого належать державі, яке утворилося шляхом перетворення державного підприємства і є його правонаступником, за землі сільськогосподарського призначення, передані в оренду відповідно до ст. 120-1 ЗКУ, – не менше 12 відсотків нормативної грошової оцінки земельної ділянки, а якщо нормативну грошову оцінку земельної ділянки не проведено – не менше 12 відсотків нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по Автономній Республіці Крим або області.

10:17:03 05.07.2024

З 28 червня діє оновлений Порядок повернення помилково сплачених податків 

   Турківська ДПІ звертає увагу, що Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 18.06.2024 № 717 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 р.  № 1257» (далі – Постанова № 717), яка набрала чинності 21.06.2024 (офіційно опублікована в газеті «Урядовий кур’єр» від 21.06.2024 № 126). Основною метою прийняття постанови № 717 є приведення положень Постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року № 1257 «Про затвердження Порядку випуску, обігу та погашення податкових векселів, авальованих банком (податкових розписок), що видаються до отримання з акцизного складу спирту етилового неденатурованого, спирту етилового денатурованого (технічного) та біоетанолу, які використовуються суб’єктами господарювання для виробництва окремих видів продукції» (далі – Постанова № 1257) у відповідність до норм Податкового кодексу України (далі – Кодекс),  з урахуванням змін, внесених Законом України від 29.06.2023 № 3193-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо спрощення умов виробництва дистилятів суб'єктами малого підприємництва» (далі – Закон № 3193).

10:15:28 05.07.2024

Фізична особа – підприємець має здійснювати продаж власновирощеної, відгодованої чи виготовленої продукції із застосування РРО/ПРРО

   Турківська ДПІ нагадує, що відповідно до порядку проведення розрахунків, визначеного розділом ІІ Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265), суб’єкти господарювання зобов’язані проводити розрахунки за товари (послуги) із обов’язковим застосуванням реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) та видачею споживачам розрахункових документів встановленої форми та змісту на повну суму проведеної операції.  Перелік умов, за яких застосування РРО/ПРРО є не обов’язковим, визначено статті 9 Закону № 265. 

10:14:51 05.07.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень