A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

В якому випадку декларант зобов’язаний додавати до одноразової (спеціальної) добровільної декларації документи або належним чином засвідчені їх копії, що підтверджують вартість об’єктів декларування?

    Турківська ДПІ інформує, що відповідно до абзацу шостого п.п. 6.1 п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) до одноразової (спеціальної) добровільної декларації декларант зобов’язаний додати копії документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування, у разі місцезнаходження (реєстрації) активу фізичної особи за межами України та/або у разі декларування валютних цінностей, розміщених на рахунках у банках в Україні, та прав грошової вимоги, визначених п.п. «а» п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ. У разі місцезнаходження (реєстрації) інших активів фізичної особи в Україні декларант може додати копії документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування.        Згідно з п.п. «а» п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування можуть бути визначені підпунктами 14.1.280 і 14.1.281 п. 14.1 ст. 14 ПКУ активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, у тому числі валютні цінності (банківські метали, крім тих, що не розміщені на рахунках, національна валюта (гривня) та іноземна валюта, крім коштів у готівковій формі, та права грошової вимоги (у тому числі депозит (вклад), кошти, позичені третім особам за договором позики), оформлені у письмовій формі з юридичною особою або нотаріально посвідчені у разі виникнення права вимоги декларанта до іншої фізичної особи.  

10:55:02 23.02.2022

Податкове повідомлення особі – нерезиденту згідно з Законом України № 1525

    Турківська ДПІ інформує, що Верховною Радою прийнято Закон України від 03 червня 2021 року № 1525-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам» (Закон України № 1525). Згідно із цим Законом України податкове повідомлення особі – нерезиденту, не зареєстрованій як платник податку на додану вартість, надсилається центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, до компетентного органу іноземної держави для інформування особи – нерезидента, якщо особа – нерезидент не зареєструвалася як платник податку на додану вартість у випадках та порядку, передбачених статтею 208 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

10:54:34 23.02.2022

Фонд громад "Рідня"

Уже в одинадцяте Фонд громад «Рідня» запрошує громадських активістів з Львівщини стати учасниками конкурсу проєктів відповідно нашим програмам. Для тих, хто вперше має намір написати проєкт чи потребує додаткових знань, ми пропонуємо на першому етапі подати свою ідею, а далі ми запросимо на безкоштовний тренінг, де навчимо подати якісну заявку.

10:09:28 23.02.2022

Важлива інформація!

Старосамбірське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області інформує страхувальників, застрахованих осіб, потерпілих від нещасного випадку на виробництві, що постановою правління Фонду  соціального страхування України від 18.11.2021 №35 „Про внесення змін до структури органів Фонду соціального страхування України та граничної чисельності працівників Фонду соціального страхування України„ з 01.03.2022 року вводиться в дію нова структура робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, тобто, з 01.03.2022р. Старосамбірське відділення припиняє діяльність шляхом приєднання до Самбірського відділення.

16:16:40 21.02.2022

Звернення Данилюк Олени Вячеславівни

Доброго дня! Я, Данілюк Олена Вячеславівна, зареєстрована та фактично проживаю за адресою: Дніпропетровська область, м. Павлоград, вул. Центральна, б. 96, корпус 2, кв. 41. Причиною мого звернення за допомогою став той факт, що в мене 11.06.2021 народився син - Данілюк Матвій Микитович, якому у 2 місяці діагностували спінальну м'язову атрофія 1го типу (документи, що підтверджують діагноз у вкладенні). Для лікування потрібна 1 ін'єкція препарату ZOLGENSMA, вартість якого становить 2,3 млн. $ (65 780 000 грн. згідно курсу долару, що забюджетовано у 2022р.). Дуже важливо встигнути зробити ін'єкцію якомога раніше (є обмеження за вагою та віком), адже хвороба прогресує, поступово забираючи у Матвія здатність самостійно рухатись, їсти та дихати. Станом на 06.02.2022 (за 5 міс.) нашій родині за підтримки волонтерів та профілям у соціальних мережах Instagram (https://www.instagram.com/help_matveyka/ [1]) та Facebook (https://www.facebook.com/groups/1058058934930891/?ref=share [2]), а також благодійного фонду "Промінь тепла" (https://cpt.org.ua/donations/daniluk-matviy/ [3]) вдалося зібрати 1 406 777 грн. (лише 2,14% від загальної суми збору). Така динаміка нам дає розуміння, що наш Матвій може взагалі не дочекатись своєї ін’єкції та ми не встигнемо його врятувати. Прошу Вас допомогти у розповсюдженні інформації щодо збору, а за можливості -фінансово. Відповідь на звернення прошу надіслати на електронну адресу: elenadaniluk110621@gmail.com Сподіваємось на Вашу небайдужість.   З повагою, Олена Данілюк   [1] https://www.instagram.com/help_matveyka/ [2] https://www.facebook.com/groups/1058058934930891/?ref=share [3] https://cpt.org.ua/donations/daniluk-matviy/ Додоток 1

13:43:27 18.02.2022

Особливості оподаткування отриманої спадщини

    Турківська ДПІ нагадує, що оподаткування спадщини та подарунків залежить від ступеня споріднення спадкоємця та спадкодавця, а також від резидентського статусу цих осіб.  Об’єкти спадщини (дарування), що успадковуються членами сім’ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення оподатковуються за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб. Фізичні особи, які отримали у спадщину (подарунок) об’єкти спадщини (подарунок), що оподатковуються за нульовою ставкою ПДФО, податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – декларація) можуть не подавати, якщо у них відсутні інші підстави для подання такої декларації. 

14:55:00 16.02.2022

Порядок та термін реєстрації ПРРО

    Турківська ДПІ доводить до відома, що застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) регулюється Порядком реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547» із змінами та доповненнями (далі – Порядок № 317), який розроблений відповідно до ст. 7 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями. Відповідно до п. 2 розд. II Порядку № 317 під час реєстрації кожному ПРРО фіскальним сервером ДПС (далі – фіскальний сервер) автоматично формується та присвоюється фіскальний номер.

14:51:20 16.02.2022

Порядок відкриття, закриття та зарахування коштів на спеціальний рахунок для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування

    Турківська ДПІ інформує, що згідно з п. 9 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України (далі – спеціальні рахунки) до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Декларація). Після подання Декларації з урахуванням положень абзацу першого п. 9 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ та протягом періоду одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант може одноразово скористатися правом додаткового розміщення коштів у національній та/або іноземній валюті у готівковій формі та/або банківських металах на спеціальному рахунку та у такому разі має подати уточнюючу одноразову (спеціальну) добровільну декларацію відповідно до підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ.

14:49:51 16.02.2022

У Турківській ДПІ проведено робочу зустріч з актуальних питань податкового законодавства

    За участю в.о. начальника Турківської ДПІ Максима Куруса в податковій інспекції відбулась важлива робоча зустріч з платниками податків, на якій обговорювались податкові новації, зокрема застосування РРО/ПРРО, Порядок ведення обліку товарних запасів №496, одноразове добровільне декларування, тощо. Обговорено підсумки минулого року та основні напрямки співпраці на 2022 рік. Зокрема, Максим Курус зосередив увагу на необхідності дотримання нового порядку ведення обліку товарів, який затверджений наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496, певними категоріями підприємців, що платниками єдиного податку, а саме у випадку здійснення ними продажу технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, або ж у випадку реєстрації їх як платників ПДВ.

14:36:52 16.02.2022

Сеанс телефонного зв'язку «гаряча лінія» щодо одноразового добровільного декларування

У Турківській ДПІ проведено сеанс телефонного зв'язку «гаряча лінія» на тему: «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування». На питання платників відповідав фахівець ДПІ Андрій Ільницький.

14:33:06 16.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень