Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Чи підлягають одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванню об’єкти, які придбані за кошти, що були попередньо оподатковані?

Турківська ДПІ інформує, що добровільне декларування - це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою, визначених ПКУ, належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021 року (п. 1 підрозд. 94 розд. ХХ ПКУ). Отже, якщо фізична особа має у власності нерухоме майно, яке було придбано за рахунок коштів з яких були сплачені усі податки та збори, передбачені нормами чинного законодавства, то обов’язку щодо подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації у такої фізичної особи не виникає.

10:39:24 15.11.2021

Чи має право платник податку, який навчається на військовій кафедрі навчального закладу, на податкову знижку ?

Самбірська ДПІ інформує, що право платника податку на податкову знижку, підстави для її нарахування, перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, обмеження права на її нарахування визначені ст. 166 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ). Законом України від 03 липня 2018 року № 2477-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України» внесені зміни, зокрема, до п.п. 166.3.3 п. 166.3 ст. 166 ПКУ, згідно з якими платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 ПКУ, фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення. До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання) (п.п. 166.2.1 п. 166.2 ст. 166 ПКУ).

10:38:30 15.11.2021

Одноразова (спеціальна) добровільна декларація на «гарячій лінії» в Турківській ДПІ

Нещодавно в Турківській ДПІ відбувся сеанс телефонної «гарячої лінії» за участі начальниці ДПІ Марії Павлович на тему : «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація». Так, Марія Павлович повідомила, що нормами п.п. 6.1п. 6підрозділу 9 прим. 4 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі-ПКУ) встановлено, що для цілей цього підрозділу одноразова (спеціальна) добровільна декларація (далі-Декларація) - це декларація, в якій відображається така інформація (дані):

10:37:20 15.11.2021

До відома страхувальників та застрахованих осіб!

Допомоги за лікарняними листками не надаються працівникам, яких було відсторонено від роботи через відмову або ухилення від обов’язкового профілактичного щеплення проти гострої респіраторної хвороби COVID-19.

13:40:14 11.11.2021

На Турківщині продовжують відповідати на питання про податкову амністію

 1 вересня 2021 року, стартувало одноразове (спеціальне) добровільне декларування, яке триватиме до 1 вересня 2022 року. Працівники Турківської ДПІ щоденно надають інформаційно-роз’яснювальні послуги щодо одноразового добровільного декларування. Зокрема, податківець відповів на питання чи підлягає одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванню нерухоме майно, яке було придбано за рахунок коштів, з яких були сплачені усі податки та збори.

16:03:35 09.11.2021

Стаціонарний» та «Пересувний» ПРРО

Турківська ДПІ нагадує, що з метою заповнення розділу 4 «Дані щодо ПРРО» заяви про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за ф. № 1-ПРРО (далі - Заява за ф. № 1-ПРРО), форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547», поняття тип програмного реєстратора розрахункових операцій (далі - ПРРО) означають: «Стаціонарний» - такий ПРРО встановлений на конкретну господарську одиницю та використовується за адресою, зазначеною в реєстраційній Заяві за ф. № 1-ПРРО.

16:02:30 09.11.2021

Щодо бази для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування для валютних цінностей

Турківська ДПІ інформує, що база для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування визначається виходячи із конкретних об’єктів декларування. Так, п. 7.1 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ встановлено, що для об’єктів декларування, визначених підпунктом «а» п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ базою для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування є грошова вартість відповідного об’єкта декларування або номінальна вартість грошової вимоги, у тому числі за позиками, наданими третім особам.

16:01:02 09.11.2021

«Червоний» рівень епідемічної небезпеки: як ми працюємо?

У період встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки обслуговування клієнтів Турківській районній філії Львівського ОЦЗ проводиться з суворим дотриманням відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених протоколами засідань обласної та місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

14:41:57 04.11.2021

Щодо повторного подання звітної одноразової (спеціальної) добровільної декларації

У Турківській ДПІ звертають увагу фізичних осіб на те, чи має право декларант подати повторно звітну одноразову (спеціальну) добровільну декларацію (далі – Декларація), якщо ним вже подавалась звітна Декларація, але сума збору, зазначена у ній, не сплачена або сплачена в неповному обсязі, внаслідок чого така Декларація була визнана не поданою? Відповідно до абзацу шостого п. 12 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) у разі несплати або сплати в неповному обсязі суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – Збір), зазначеної в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації (далі – Декларація), у встановлений підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ строк Декларація вважається неподаною та на декларанта не поширюються передбачені підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ державні гарантії та звільнення від відповідальності.

10:28:48 04.11.2021

Тренінг з платниками податків щодо подання звітності за допомогою «Електронного кабінету платника»

Начальник Турківської ДПІ Павлович Марія  03.11.2021  провела тренінг для платників податків, які перебувають на спрощеній системі оподаткування. Основним напрямком зустрічі було обговорення питання щодо подання звітності за 9 місяців  та річної звітності «Податкової декларації платника єдиного податку фізичної особи підприємця». Переважна кількість платників, які приймали учать у семінарі-практикумі, звітують в паперовій формі.

10:27:01 04.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень