A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Чи потрібно декларувати майно, отримане у спадок чи подарунок від члена сім’ї першого або другого ступеня споріднення?

Турківська ДПІ роз’яснює, що об’єкти спадщини, які успадковують члени сім’ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення, оподатковуються за нульовою ставкою. І подавати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію платнику податків не потрібно. При цьому об’єкти, подаровані платнику ПДФО іншою фізичною особою, оподатковуються згідно з правилами, встановленими розділом IV Кодексу для оподаткування спадщини.

11:37:33 17.10.2022

Відбувся брифінг на тему «Право громадян на податкову знижку»

Під час брифінгу у Турківській ДПІ заступник начальника Максим Курус розповів місцевим засобам масової інформації про право громадян на податкову знижку. Податківець повідомив, що відповідно до ст.166 п.166.3.3 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) подати декларацію з метою отримання податкової знижки мають право громадяни, які понесли витрати на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення (відповідно до норм п.п. 14.1.263 п. 14.1 ст. 14 розд. І ПКУ від 02 грудня 2010 року № 2755-VI, членами сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення для цілей розд. IV ПКУ вважаються її батьки, її чоловік або дружина, діти такої фізичної особи, у тому числі усиновлені).

11:34:01 17.10.2022

Зустріч у форматі «круглого столу» у Турківській ДПІ

Турківська ДПІ повідомляє.Днями в приміщенні ЦОП Турківської ДПІ  пройшла зустріч у форматі «круглого столу»  на тему «Новації податкового законодавства в умовах воєнного стану». Заступник начальника Турківської ДПІ Курус Максим повідомив про новації податкового законодавстві, а саме, що 02 вересня 2022 року набрав чинності Закон України від 15 серпня 2022 року № 2516-ХІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, виплаченої на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройній агресії та забезпеченні національної безпеки України».

11:30:33 17.10.2022

«Гаряча лінія» надала роз’яснення

Про роз’яснення податкового законодавства у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) йшлося під час телефонного зв’язку «гаряча лінія» для платників податків, який відбувся у Турківській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області . На запитання відповів заступник начальника Турківської ДПІ Курус Максим. Найцікавіші запитання та відповіді на них надаємо увазі читачів.

11:27:48 17.10.2022

Ринок праці: на 4,3 тис. вакансій – 8,1 тис. претендентів

На початку жовтня поточного року на Львівщині за допомогою обласної служби зайнятості роботу шукали 8067 безробітних, що в два рази менше, ніж у цей час торік (16415). База вакансій складалася з 4285 пропозицій працевлаштування (станом на 01.10.2021 р. було 5964). Відтак на одне вільне місце праці в області в середньому претендували 2 особи (минулого року – 3).

10:59:46 12.10.2022

Роботу для інженерів-енергетиків, електромонтерів та водіїв пропонує «Львівобленерго»

Львівські енергетики запрошують приєднатись до свого колективу. Це шанс для усіх, зокрема для внутрішньо переміщених людей, отримати місце праці у надійного роботодавця зі стабільною виплатою зарплати, а також продовжити чи розпочати свою кар’єру в енергетиці.

12:09:13 06.10.2022

Припинення використання РРО та їх заміна

    До відома суб`єктів підприємницької діяльності, які при розрахунках за готівку використовують реєстратори розрахункових операцій, - термін використання РРО становить не більше 7 років з моменту введення в експлуатацію, або не повинен перевищувати 9 років з дати випуску. У порядку технічного обслуговування та ремонту реєстратора розрахункових операцій визначено, що строк служби – це строк, протягом якого виробник (постачальник) гарантує працездатність реєстратора розрахункових операцій, у тому числі комплектувальних виробів та його складових частин, збереження інформації у фіскальній пам’яті за умови дотримання користувачем вимог експлуатаційних документів.

10:11:46 06.10.2022

Випадки, в яких декларант має право подати нову звітну одноразову (спеціальну) добровільну декларацію

    Турківська ДПІ повідомляє, що відповідно до п.п. 6.3 п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України у період проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має право уточнити інформацію, зазначену у попередньо поданій одноразовій добровільній декларації, виключно шляхом подання нової Декларації у порядку, визначеному підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ. При цьому попередньо подана Декларація, інформація з якої уточнюється, вважається анульованою. Після завершення періоду проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування платник податків має право подати уточнюючий розрахунок до раніше поданої Декларації виключно у випадках, передбачених підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ.

10:09:00 06.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень