A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Скасування реєстрації ПРРО

    Турківська ДПІ повідомляє, що згідно з Порядком реєстрації та застосування ПРРО, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 07.07.2020 №317, скасування реєстрації ПРРО здійснюється автоматично фіскальним сервером ДПС якщо: згідно з ЄДР юридичну особу чи ФОП припинено;

11:33:25 22.11.2022

Об’єкти одноразового добровільного декларування

    Турківська ДПІ нагадує, що об’єктами одноразового добровільного декларування можуть бути визначені підпунктами 14.1.280 і 14.1.281 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, у тому числі, але не виключно: а) валютні цінності (банківські метали, крім тих, що не розміщені на рахунках, національна валюта (гривня) та іноземна валюта, крім коштів у готівковій формі, та права грошової вимоги (у тому числі депозит (вклад), кошти, позичені третім особам за договором позики), оформлені у письмовій формі з юридичною особою або нотаріально посвідчені у разі виникнення права вимоги декларанта до іншої фізичної особи;

11:31:35 22.11.2022

Одноразове декларування : чи необхідно кошти з поточного рахунку в банку, перевести на спецрахунок для добровільного декларування

    Турківська ДПІ нагадує, що відповідно до п. 9 підрозділу 94 розділу ХХ Податкового кодексу України для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. Декларант з метою забезпечення виконання положень п. 9 підрозділу 94 розділу ХХ Кодексу звертається до банку для відкриття спеціального рахунку. Порядок відкриття, закриття, зарахування коштів на спеціальний рахунок і здійснення контролю за операціями за таким рахунком встановлюються Національним банком України.

11:30:42 22.11.2022

Турківські податківці проводять активну роз’яснювальну роботу серед платників податків

    Начальниця Турківської ДПІ Марія Павлович провела роз’яснення платникам податків, зокрема щодо переваг подання звітності в електронному вигляді. Відповідаючи на запитання платника, Марія Павлович розповіла про порядок реалізації права на податкову знижку.

11:27:30 22.11.2022

Чи має право фізична особа на податкову знижку, якщо роботодавець утримав, але не перерахував податок до бюджету?

    Турківська ДПІ повідомляє, що згідно з п. 43.6 ст. 43 Податкового кодексу повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань платникам податків здійснюється з бюджету, у який такі кошти були зараховані, або з єдиного рахунку. Для розрахунку сум податку на доходи фізичних осіб, які підлягають поверненню платнику податку з бюджету у зв’язку з реалізацією ним права на податкову знижку, застосовується сума сплаченого, тобто зарахованого до відповідного бюджету податку на доходи фізичних осіб, а не нарахованого (утриманого) податковим агентом.

11:26:54 22.11.2022

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з актуальних питань податкового законодавства

   Начальницею Турківської ДПІ Марією Павлович проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо актуальних питань податкового законодавства. Питання: Як обчислюється та сплачується фізичною особою транспортний податок у разі переходу права власності на об’єкт оподаткування протягом звітного року?

11:23:05 22.11.2022

Про земельний податок з урахуванням Закону України № 1914

Турківська ДПІ повідомляє, що Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» внесено зміни до Податкового кодексу України щодо порядку обчислення плати за землю.

11:22:51 22.11.2022

Діти, які втратили батьків під час війни, війни отримувати щомісячну грошову допомогу: як оформити

Програму підтримки українських дітей до 18 років, які через війну втратили одного чи обох батьків, пропонує Фонд ім. блаженного священномученика Климентія Шептицького.

11:16:32 18.11.2022

Офіс Президента України. Соціальна реклама матеріалів про державний портал розшуку дітей «ДІТИ ВІЙНИ»

З метою сприяння розшуку дітей, які зникли безвісти, були незаконно переміщені або депортовані до російської федерації чи інших країн, підтримую проведення заходів інформаційної кампанії «ДІТИ ВІЙНИ» в тісній співпраці з проектом Уряду Канади «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), який реалізується Alinea International Ltd., за участю Офісу Генерального прокурора, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Національного інформаційного бюро та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

15:09:33 15.11.2022

Ринок вакансій: кого шукають працедавці?

Станом на 11.11.2022 року за даними «Єдиного порталу вакансій» (https://jobportal.dcz.gov.ua/), де налічувалося 123,9 тис. пропозицій роботи від провідних українських сайтів з працевлаштування (work.ua, robota.ua, novarobota.ua, PidBir, grc.ua, Jooble), Львівщина увійшла до топ-5 областей з найбільшою кількістю вакансій, поступившись місцем Київщині. Про це повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

09:35:01 15.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень