Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Про законодавчі вимоги щодо проходження професійної атестації за напрямом «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи) будинків»

Асоціація управителів житла активно працює над формуванням і розвитком конкурентного та професійного ринку управління багатоквартирними будинками в Україні. Однією з умов формування професійного ринку управління багатоквартирними будинками в розвинених Європейських країнах є підтвердження фахівцями свого професійного рівня в акредитованих органах сертифікації персоналу.

15:24:39 14.07.2021

Щодо посилення контрдиверсійних заходів

У зв’язку із загостренням суспільно-політичної ситуації, яка склалася в Україні у результаті російської військової агресії проти нашої держави, підрозділами Служби безпеки України фіксуються спрямування з боку представників терористичних організацій «ЛНР», «ДНР» та спецслужб РФ до відомостей стосовно функціонування військових об’єктів, з метою можливої підготовки до вчинення диверсійних (терористичних) актів для подальшої дестабілізації внутрішньої ситуації в державі.

15:12:11 12.07.2021

Як громаді стати цифровою

На виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 р. № 471, зокрема, цілі: «Українець, який хоче мати цифрові навички, може їх вільно набути», Міністерство цифрової трансформації запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка наразі доступна в мережі Інтернет за посиланням: osvita.diia.gov.ua. На онлайн-платформі кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом – освітні серіали.

15:07:49 12.07.2021

Монетизація субсидій: «живі гроші» для всіх

До травня цього року українці мали можливість отримувати субсидію як у грошовій готівковій формі («живими грошима» на банківську картку або через пошту), так і в грошовій безготівковій формі (коли Ощадбанк перераховував суми надавачам житлово-комунальних послуг). 92% тих, кому були призначені субсидії, отримували їх у грошовій готівковій формі. З травня, згідно з Постановою уряду «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 14 квітня 2021 року, субсидію «живими грошима» отримуватимуть уже всі. І якраз ця зміна викликає у громадян чимало запитань. Міністерство соціальної політики відібрало найтиповіші з них і дає роз’яснення.

12:41:07 09.07.2021

Щодо інформування населення

Міністерством соціальної політики України перераховано кошти за бюджетною програмою "Виплата деяких допомог, компенсацій, грошового забезпечення та оплата комунальних послуг окремим категоріям населення" регіональним департаментам соціального захисту населення відповідно до поданих ними заявок.

15:29:17 08.07.2021

Своєчасно подавайте заяви-розрахунки

Старосамбірське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області (далі – відділення) нагадує страхувальникам, що з 01 жовтня 2018 року набув чинності новий Порядок фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затверджений постановою правління Фонду від 19.07.2018 № 12 (далі – Порядок № 12).

11:40:20 08.07.2021

Головне управління Держпраці у Львівській області закликає громадян бути свідомими та не погоджуватись працювати у «тіні»

Задекларована праця – гарантує трудові та соціальні права. Працювати за трудовим договором – вигідно! Трудове законодавство гарантує найманому працівнику здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки й лікарняні. Вам допоможуть у разі нещасного випадку на роботі, дадуть пільги, якщо у вас є малолітні діти. Всього цього позбавлені незадекларовані працівники.

11:19:40 08.07.2021

Чи включаються до складу доходу внесені власні кошти ФОП на розрахунковий рахунок?

Турківська  ДПІ роз’яснює, що відповідно до п. 177.2 ст. 177 Податкового кодексу України, об’єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) i документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи - підприємця.

09:47:53 07.07.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень