A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Поточні рахунки відкриті для власних потреб не можна використовувати в підприємницькій діяльності

   Турківська ДПІ інформує, що для проведення операцій, пов’язаних із здійсненням підприємницької діяльності, фізичні особи – підприємці не можуть використовувати поточні рахунки фізичних осіб, що відкриваються ними для власних потреб. ПКУ визначено, що для цілей оподаткування платники податків зобов’язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов’язаних з визначенням об’єктів оподаткування або податкових зобов’язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, інформації, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.

10:12:52 26.09.2023

Вважаєте нараховану вам суму податку на нерухоме майно невірною? Зверніться в ДПС за місцем своєї податкової адреси

    Турківська ДПІ інформує, що фізичні особи – власники житлової чи нежитлової нерухомості, а також власники декількох об’єктів житлової або нежитлової нерухомості, розміщених в різних населених пунктах, для проведення звірки даних мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою. Фізичні особи з використанням кваліфікованого електронного підпису мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в меню «ЕК для громадян»/розділ «Загальна інформація про платника»/вкладка «Повідомлення про обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР)» приватної частини Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через вебпортал ДПС.

10:10:36 26.09.2023

Питання застосування РРО та ПРРО обговорили у Турківській ДПІ

    Начальницею Турківської ДПІ Марією Павлович проведено зустріч з приватними підприємцями Турківської ТГ. Начальницею доведено до присутніх основні питання застосування реєстраторів розрахункових операцій/ програмних реєстраторів розрахункових операцій в умовах дії Закону України від 30.06.2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Детально говорили про новації у застосуванні РРО/ПРРО.

10:07:46 26.09.2023

Право громадян на податкову знижку

   Турківська ДПІ звертає увагу громадян, що право на податкову знижку визначено статтею 166 Податкового кодексу України (далі – Кодекс). Податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку - резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Кодексом (п.п. 14.1.170 Кодексу). 

10:04:46 26.09.2023

Сплата підприємцем єдиного внеску на час дії воєнного стану необов’язкова

   Турківська ДПІ інформує, що з 1 березня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану в Україні та протягом дванадцяти місяців після припинення або скасування воєнного стану, фізичні особи – підприємці, у тому числі і платники єдиного податку, мають право не нараховувати, не обчислювати та не сплачувати єдиний внесок за себе. Слід зазначити, що підприємці, які скористаються даною пільгою, не будуть мати за цей період нарахованого страхового стажу для отримання пенсійного забезпечення. 

10:03:33 26.09.2023

Гаряча лінія: податкові новації та актуальні питання податкового законодавства

  Днями у Турківській  ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Про податкові новації та актуальні питання податкового законодавства». На запитання платників податків відповідала начальниця ДПІ Марія Павлович. В ході «гарячої лінії» посадовець проінформувала додзвонювачів про зміни, прийняті Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Очільниця ДПІ роз’яснила порядок повернення суб’єктів господарювання, які використовували спрощену систему оподаткування з особливостями оподаткування, тобто за ставкою 2 відсотки, на систему оподаткування, на якій такі платники  податку  перебували до обрання таких особливостей, а також деталізувала визначення граничного обсягу доходу після повернення на попередню ставку та групу єдиного  податку.  

10:01:03 26.09.2023

Зареєструвати програмний РРО просто

    Турківська  ДПІ інформує, що перш за все на обліку  має перебувати господарська одиниця, де буде використовуватись програмний реєстратор розрахункових операцій. Про це суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган  шляхом подання повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП. 

11:50:45 25.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень