Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Закон №3219: Податкові перевірки з 1 серпня 2023 року діють за новими правилами                                  

    Турківська ДПІ інформує, що з 1 серпня 2023 року до припинення або скасування воєнного стану на території України документальні позапланові перевірки проводяться виключно на звернення платника податків або з підстав, визначених пунктом 78.1 ПКУ, зокрема, у частині документальних позапланових перевірок платників податків, за якими отримано інформацію, що свідчить про порушення податкового законодавства платників податків, які здійснюють діяльність у сфері виробництва або реалізації підакцизної продукції, організації та проведення азартних ігор в Україні, платників податків, які надають фінансові, платіжні послуги,  документальні позапланові перевірки платників податків, за якими отримано податкову інформацію, що свідчить про порушення платником валютного законодавства в частині дотримання граничних строків надходження товарів за імпортними операціями або валютної виручки за експортними операціями. Документальні та фактичні перевірки під час дії воєнного стану проводяться за наявності безпечних умов для їх проведення.

09:48:52 20.09.2023

Закон №3219: При сплаті донарахованої контролюючим органом суми в 30-денний термін штрафні санкції та пеня скасовуватимуться                                    

    Турківська ДПІ інформує, що з 1 серпня 2023 року до припинення або скасування воєнного стану у разі сплати платником податків протягом 30 календарних днів з дня, наступного за днем отримання податкового повідомлення-рішення, суми податкового зобов’язання, нарахованого за результатами документальних перевірок, які були відновлені або розпочаті з 1 серпня 2023 року та завершені до дня припинення або скасування воєнного стану штрафні санкції, нараховані на суму такого податкового зобов’язання, вважаються скасованими, а пеня не нараховується. Сума грошового зобов’язання, визначеного у податковому повідомленні-рішенні, вважається неузгодженою до моменту повної сплати податкового зобов’язання, визначеного в такому податковому повідомленні-рішенні, але не пізніше ніж протягом 30 календарних днів з дня, наступного за днем отримання платником податків такого податкового повідомлення-рішення.

09:46:21 20.09.2023

Інтернет-торгівля та РРО: доставка товару кур’єрською службою                                  

Турківська ДПІ інформує, що доставка товару сторонньою кур’єрською службою та отримання нею оплати передбачає застосування реєстратора розрахункових операцій. Замовлений і попередньо неоплачений на сайті інтернет-магазину товар продавець передає кур’єрській службі, яка у свою чергу доставляє його покупцю. Покупець може здійснити оплату за товар готівкою або за допомогою електронного платіжного засобу. Кур’єрська служба надає покупцю фіскальний чек та в подальшому перераховує вартість оплаченого товару зі свого  рахунку на рахунок   продавця. 

09:44:04 20.09.2023

Щодо міжнародної науково-практичної конференції:«Забезпечення безпеки дорожнього руху: глобальні та локальні рішення»

17 листопада 2023 року, напередодні Всесвітнього дня пам’яті жертв дорожньо-транспортних пригод, відбудеться міжнародна науково-практична конференція «Забезпечення безпеки дорожнього руху: глобальні та локальні рішення».

08:51:25 18.09.2023

Продовжується проведення розпочатої у 2020 році інформаційної кампанії «Громадянське суспільство та влада – кращі практики співпраці»

У межах реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021–2026 роки МКІП, Секретаріат Кабінету Міністрів України, Мінінфраструктури та Нацсоцслужба спільно з ІСАР “Єднання”, Українським незалежним центром політичних досліджень та Центром демократії та верховенства права продовжують проведення розпочатої у 2020 році інформаційної кампанії «Громадянське суспільство та влада – кращі практики співпраці».

17:30:43 13.09.2023

Чим відрізняються трудовий та цивільно-правовий договори

  Трудовий договір – це угода між найманим працівником і роботодавцем. Останнім може бути компанія, ФОП і навіть фізична особа, яка наймає, наприклад, водія або няню. За трудовим договором ви зобов’язуєтеся виконувати роботу, зазначену в договорі, а роботодавець – виплачувати за це заробітну плату й забезпечувати гідні й безпечні умови праці, передбачені законодавством про працю. Вам мають надати робоче місце, обладнання, засоби індивідуального захисту тощо.

13:39:48 13.09.2023

Задекларована праця - трудові права і соціальні гарантії для найманих працівників

    Турківська ДПІ інформує, що працювати за трудовим договором – вигідно! Трудове законодавство гарантує найманому працівнику здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки й лікарняні. Вам допоможуть у разі нещасного випадку на роботі, дадуть пільги, якщо у вас є малолітні діти. Всього цього позбавлені незадекларовані працівники.

13:37:52 13.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень