Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Територіальні органи інформують

Гаряча лінія: податкові новації та актуальні питання податкового законодавства

  Днями у Турківській  ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Про податкові новації та актуальні питання податкового законодавства». На запитання платників податків відповідала начальниця ДПІ Марія Павлович. В ході «гарячої лінії» посадовець проінформувала додзвонювачів про зміни, прийняті Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Очільниця ДПІ роз’яснила порядок повернення суб’єктів господарювання, які використовували спрощену систему оподаткування з особливостями оподаткування, тобто за ставкою 2 відсотки, на систему оподаткування, на якій такі платники  податку  перебували до обрання таких особливостей, а також деталізувала визначення граничного обсягу доходу після повернення на попередню ставку та групу єдиного  податку.  

10:01:03 26.09.2023

Зареєструвати програмний РРО просто

    Турківська  ДПІ інформує, що перш за все на обліку  має перебувати господарська одиниця, де буде використовуватись програмний реєстратор розрахункових операцій. Про це суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган  шляхом подання повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП. 

11:50:45 25.09.2023

Режим роботи центрів обслуговування платників з 13 вересня 2023 року змінено

    Турківська ДПІ нагадує, що Центри обслуговування платників з 13 вересня 2023 року працюватимуть з 8 год. 00 хв. до 17 год. 00 хв. (у п’ятницю з 8 год. 00 хв. до 15 год. 45 хв.) з обідньою перервою з 12 год. 00 хв. до 12 год. 45 хв., а також з технічними перервами для санітарної обробки та провітрювання кожні дві години на 10 – 15 хвилин.  Також нагадуємо, що є і інші зручні способи спілкування платників податків з податковою – онлайн та поштою.

09:58:21 20.09.2023

Зареєструвати програмний РРО просто

   Турківська ДПІ інформує, що перш за все на обліку  має перебувати господарська одиниця, де буде використовуватись програмний реєстратор розрахункових операцій. Про це суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган  шляхом подання повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП. 

09:57:08 20.09.2023

Щодо особливостей реєстрації повернення товарів, непроданих у зв’язку з неявкою покупця

      Турківська ДПІ повідомляє, що відповідно до пункту 5 розділу ІІІ Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05 липня 2016 року за № 918/29048, реєстрація продажу (повернення) товарів, надання послуг, отримання (повернення) коштів через РРО проводиться одночасно з розрахунковою операцією.  Розрахунковий документ на повну суму проведеної операції, створений у паперовій та/або електронній формі, надається особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї. Розрахункова операція вважається проведеною через РРО, якщо дані про її обсяги введені в режимі реєстрації. 

09:55:08 20.09.2023

До уваги платників! Щодо ненадання відповіді на запит, неподання або подання не в повному обсязі платником податків, фінансовим агентом або іншою особою документів чи іншої інформації на запит контролюючого органу

   Турківська ДПІ інформує, що Законом України від 20 березня 2023 року № 2970-ІХ „Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо імплементації міжнародного стандарту автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки” внесено зміни до Податкового кодексу України (далі — Кодекс), якими, зокрема, доповнено статтю 121 Кодексу новим пунктом 121.2. Так, відповідно до пункту 121.2 статті 121 розділу II Кодексу у разі ненадання відповіді на запит, неподання або подання не в повному обсязі платником податків, фінансовим агентом або іншою особою документів чи іншої інформації на запит контролюючого органу, надісланий відповідно до підпунктів 6-8 підпункту 73.3.1 пункту 73.3 статті 73 Кодексу, передбачено накладення штрафу у 5 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, за кожний такий факт, а за неподання або подання не в повному обсязі платником податків документів чи іншої інформації на запит контролюючого органу в інших випадках, передбачених статтею 73 Кодексу, передбачено накладення штрафу в розмірі однієї мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, за кожний такий факт.

09:54:46 20.09.2023

В Турківській ДПІ платників інформували про особливості проведення розрахункових операцій під час торгівлі підакцизними товарами

Начальниця Турківської ДПІ Марія Павлович продовжує інформаційно-роз’яснювальну роботу з платниками податків щодо новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ. Цього разу платників консультували про особливості проведення розрахункових операцій під час торгівлі підакцизними товарами (алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним).    Окрім того, відвідувачам інспекції нагадали про важливість та необхідність відображення суб’єктами господарювання в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів, особливо в частині використання режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, найменування товарів, цін товарів та обліку їхньої кількості, а також зазначення цифрового значення тощо. 

09:51:37 20.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень